Προβλήματα με το αμαξοστάσιο του Μετρό

Posted: 2 Νοεμβρίου, 2010 in Αναδημοσίευση
Το αμαξοστάσιο του Μετρό στα Σεπόλια μόνο προβλήματα δημιουργεί. Κατά καιρούς τα τελευταία χρόνια οι κάτοικοι έχουν διαμαρτυρηθεί και κινητοποιηθεί για μια σειρά ζητήματα γύρω από αυτό. Το μόνο που εισπράττουν είναι η αδιαφορία και τίποτ’ άλλο. Από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς είτε η ΜΕΤΡΟ Α.Ε. είναι αυτή, είτε το αρμόδιο υπουργεία είτε ο δήμος της Αθήνας όπου ανήκουμε.
Από την περίοδο της κατασκευής του οι αντιδράσεις των κατοίκων ήταν έντονες. Μας πέταξαν το καρότο των αντισταθμιστικών από τα οποία τίποτα δεν τηρήθηκε. Χώροι που θα έπρεπε να είναι ελεύθεροι βρίσκονται ακόμη εντός των ορίων του αμαξοστάσιου και χρησιμοποιούνται από την εταιρεία. Θα μπορούσαμε να γράψουμε πολλά ακόμη. Το έχουμε κάνει άλλωστε και στην έντυπη έκδοση του «Μηνύματος» πολλές φορές.
Στο mail μας ήρθε ένα μήνυμα από κατοίκους που τα σπίτια τους και τα διαμερίμσατά τους βρίσκονται στα όρια του αμαξοστάσιου. Αναφέρονται σε ένα σημαντικό σημαντικό πρόβλημα που τους δημιουργεί η ύπαρξη του αμαξοστάσιου, στο θόρυβο. Πρόβλημα που έχει και το δίπλα δημοτικό σχολείο το οποίο κυριολεκτικά αγκαλιάζεται από το μετρό!
Το κείμενο που ακολουθεί το έστειλαν οι άνθρωποι στην ΜΕΤΡΟ ΑΕ από τον Ιούνιο. Η απάντηση είναι ακόμη στο …δρόμο!

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟ ΑΜΑΞΟΣΤΑΣΙΟ ΤΟΥ ΜΕΤΡΟ ΣΕΠΟΛΙΩΝ
Αρ.πρωτ ΑΜΕΛ 059586/7.7.10 -και ΣΥ 100113/7.7.10
Σεπόλια 30 Ιουνίου 2010
ΠΡΟΣ
1. ΤΗΝ ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ-ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΑΜΕΛ
2. ΤΗΝ ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ

Κύριοι
επανειλημμένα, όλα αυτά τα χρόνια λειτουργίας του ΜΕΤΡΟ, σας έχουμε διαμαρτυρηθεί για τις επιπτώσεις στην υγεία των μελών των οικογενειών μας, από τον υπερβολικό θόρυβο που προκαλεί η κίνηση των συρμών, από την ανάδυσή τους απο το τούνελ του αμαξοστασίου στα Σεπόλια, στο εξωτερικό τμήμα των γραμμών, παράλληλα με την περίφραξη, έως τα Δημοτικά Σχολεία, σε όλη τη διάρκεια του 24 ώρου (ξημερώματα, μεσάνυχτα, μεσημέρια κλπ).
Ακόμη και η εκπαίδευση του προσωπικού σας, γίνεται σε αυτό ακριβώς το τμήμα, που είναι στην επιφάνεια του εδάφους με όλες τις δυσμενείς συνέπειες.
Ενώ η μελέτη κατασκευής έδινε τη λύση στο πρόβλημα,με την συνέχιση του τούνελ από τον Κηφισό, εντούτοις δεν έχετε κάνει απολύτως τίποτα.
Επειδή οι συνέπειες και στην υγεία των οικογενειών μας είναι τεράστιες, επειδή πολλοί αναγκάζονται γι αυτό, να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους προς άλλες περιοχές, δεν είναι δυνατόν να συνεχιστεί αυτή η απάνθρωπη κατάσταση.
Σας εκλιπαρούμε για ακόμη μια φορά, στηριζόμενοι και στην ανθρώπινη ευαισθησία σας, να δώσετε λύση στο πρόβλημα το συντομότερο δυνατόν.

ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ

Σχολιάστε