ΔΕΝ ΜΑΣ ΦΟΒΙΖΟΥΝ – ΜΑΣ ΕΞΟΡΓΙΖΟΥΝ

Posted: Φεβρουαρίου 8, 2011 in Ανακοινώσεις Ταξικού Μετώπου

Από τις 2/2 έχει διαταχθεί εισαγγελική έρευνα, προφανώς κατ΄ εντολή του υπουργού μεταφορών Ρέππα, ώστε να βρεθούν και να τιμωρηθούν όσοι τόλμησαν να απεργήσουν κατά παράβαση της δικαστικής απόφασης που έκρινε την απεργία της Τρίτης 2/2 στο Μετρό παράνομη.

Είναι χρέος καταρχήν του συνόλου των εργαζομένων στο Μετρό να μην δεχθούν καμιά εισαγγελική έρευνα και καμιά δικαστική παρέμβαση. Αντίθετα ο κόσμος του Μετρό θα πρέπει συσπειρωμένος να απαντήσει αμέσως με νέα απεργιακή κινητοποίηση. Δεν πρέπει να μας φοβίζουν. Πρέπει να μας εξοργίζουν. Αυτοί που πρώτοι πέταξαν στα σκουπίδια το Σύνταγμα και τους νόμους, αυτοί που καταργούν τις συλλογικές συμβάσεις, αυτοί που παράνομα έκοψαν τους μισθούς μας, αυτοί που μας απειλούν με απολύσεις σαν να είναι ιδιοκτήτες του Μετρό, αυτοί που φόρτωσαν τα δικά τους χρέη με τα πιο σκληρά μέτρα στην εργατική τάξη και τα φτωχά στρώματα και προπάντων αυτοί που έσκυψαν δουλικά το κεφάλι γλύφοντας τα παπούτσια των ελεγκτών του ΔΝΤ σαν άλλη κυβέρνηση Τσολάκογλου δεν δικαιούνται να μιλάνε για νομιμότητα.

Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι θα γίνουμε εμείς υπερασπιστές «του νόμου και της τάξης» διεκδικώντας την δική μας νομιμότητα. Η εργατική τάξη και τα φτωχά στρώματα δεν έχουν τίποτα να περιμένουν από τους νόμους και τους δικαστές. Καμιά απεργία δεν κρίθηκε νόμιμη. Καμιά από τις εργατικές κατακτήσεις δεν χαρίστηκε στα δικαστήρια. Εμάς δεν μας χαρίζουν. Εμείς κατακτάμε τα δικαιώματα και την ζωή μας με τους αγώνες μας στο δρόμο. Γι αυτούς ο Νόμος τους είναι η υπέρτατη αξία. Για εμάς είναι η κοινωνική δικαιοσύνη, η αξιοπρέπεια, η ισότητα, η ανθρωπιά.

Η κίνηση του Ρέππα να προκαλέσει εισαγγελική έρευνα δεν πρέπει να ιδωθεί σαν κίνηση ισχύος αλλά σαν κίνηση πανικού. Καταφεύγει στους δικαστές σαν το μόνο όπλο που διαθέτει για να  εκτονωθεί το απεργιακό κύμα στις συγκοινωνίες και κυρίως για να ανακόψει την αποδοχή που βρίσκει σε όλο και μεγαλύτερα κοινωνικά στρώματα. Δεν είναι τυχαίο ότι η εισαγγελική έρευνα για τους απεργούς του Μετρό ανακοινώθηκε ταυτόχρονα με καταγγελίες και απειλές ενάντια στο κίνημα «δεν πληρώνω» που έχει εμπράκτως και επανειλημμένα δηλώσει την αλληλεγγύη του στους εργαζόμενους των μεταφορών.

Η καλύτερη απάντηση στους εισαγγελείς του Ρέππα είναι η δημιουργία ενός κοινού μετώπου δράσης των εργαζόμενων στο Μετρό, των εργαζόμενων στους άλλους φορείς των μεταφορών, με εργατικά κινήματα, κινήσεις γειτονιάς, εργατικές οργανώσεις και συνδικάτα.

ΔΕΝ ΜΑΣ ΦΟΒΙΖΟΥΝ ΟΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ – ΑΥΤΟΙ ΝΑ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ
ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ – ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ
ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ – ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΚΟΠΗ ΜΙΣΘΟΥ
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ – ΠΟΡΕΙΑ ΤΡΙΤΗ 8/2, 16.00 ΣΤΑΘΜΟΣ ΜΕΤΡΟ ΣΕΠΟΛΙΑ

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ στους ΧΩΡΟΥΣ του ΜΕΤΡΟ

« ΤΑΞΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ »

https://taxikometopo.wordpress.com

taksiko_metopo@hotmail.com

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s