ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 14/07/2011 ΣΤΗΝ UPS

Posted: Ιουλίου 12, 2011 in Καλέσματα σε Δράσεις / Απεργίες / Διαδηλώσεις

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΩΝ & ΤΑΧΥΜΕΤΑΦΟΡΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ (Σ.Ε.Τ.Τ.Ε.Α)

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 14/07/2011 ΣΤΗΝ UPS

Στις 13 Μάη η UPS διέκοψε την συνεργασία τους με τους εργολάβους που διακινούσαν τις αποστολές της και ανέθεσε σε καινούργιους εργολάβους το έργο.

Η στόχευση της UPS ήταν να ρίξει τα μεροκάματα και να χτυπήσει τα δικαιώματα των εργαζομένων ώστε να αυξήσει τα κέρδη της. Στην κατεύθυνση αυτή υπήρξε εκβιασμός από την εταιρία προς τους εργαζόμενους να υπογράψουν συμβάσεις στις καινούργιες εταιρίες με μικρότερους μισθούς και χωρίς βαρέα ένσημα για τους οδηγούς αυτοκινήτου, πράγμα που αποφεύχθηκε μετά από κινητοποιήσεις των εργαζομένων και του σωματείου.

Επίσης UPS και καινούργιοι εργολάβοι εκβίασαν τους εργαζόμενους να υποβάλουν παραίτηση από τον προηγούμενο εργοδότη, να εγγραφούν στον ΟΑΕΔ, για να βγάλουν κάρτα ανεργίας, ώστε να γλυτώσει ο προηγούμενος τις αποζημιώσεις και οι καινούργιοι τις ασφαλιστικές εισφορές. Δυστυχώς ένας αριθμός εργαζομένων σε αυτό το κρίσιμο σημείο υπέκυψε στις απειλές της UPS και των εργολάβων, με αποτέλεσμα οι τελευταίοι να καρπώνονται παράνομα τις επιδοτήσεις του ΟΑΕΔ.

Επειδή ένας σημαντικός αριθμός εργαζομένων αντιστάθηκε και στους δύο παραπάνω εκβιασμούς, ο παλιός εργοδότης κατέθεσε αίτηση πτώχευσης με αποτέλεσμα οι αποζημιώσεις των συναδέλφων να βρίσκονται αυτή τη στιγμή στον αέρα.

Καταγγέλλουμε το σύστημα UPS και εργολάβων για δύο λόγους.

1)      Γιατί ενώ η UPS ΕΛΛΑΣ παραμένει κερδοφόρα και μέσα στην κρίση, προσπαθεί να εκμεταλλευτεί τη συγκυρία για να κτυπήσει μισθούς, ένσημα, αποζημιώσεις και την αναγνώριση της υπηρεσίας από εργολάβο σε εργολάβο των εργαζομένων που τόσα χρόνια την κατέστησαν κερδοφόρα.

2)      Γιατί ενώ από όλη την κοινωνία περικόπτονται μισθοί, συντάξεις, δικαιώματα, αύξηση της φορολογίας κ.λ.π. η UPS ΕΛΛΑΣ και οι εργολάβοι της προσπαθώντας και πάλι να εκμεταλλευτούν τη συγκυρία βάζουν χέρι στα ταμεία του ΟΑΕΔ.

ΤΟ ΣΕΤΤΕΑ ΚΑΛΕΙ ΣΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ UPS 4ο χλμ Λ. ΠΑΙΑΝΙΑΣ – ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 14/07/2011 στις 05:00 μμ

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s