Αποφάσισαν απεργία οι εργαζόμενοι στην «Ελευθεροτυπία»

Posted: Νοέμβριος 3, 2011 in Αναδημοσίευση, Ανακοινώσεις Σωματείων / Εργατικών Συλλογικοτήτων / Πρωτοβουλιών

αναδημοσίευση από : http://katalipsiesiea.blogspot.com/2011/11/blog-post.html

Με συντριπτική πλειοψηφία, που ανέτρεψε τη μέχρι σήμερα δυστοκία και την αναβλητική επιφυλακτικότητά τους μπροστά στη δολοπλοκία της εργοδοσίας, οι εργαζόμενοι στην «Ελευθεροτυπία» αποφάσισαν καταρχήν να προχωρήσουν άμεσα σε 24ωρη απεργία που θα κλιμακωθεί με 48ωρη. Και το κυριότερο, να καταθέσουν όλοι ασφαλιστικά μέτρα για την καταβολή των τριών μέχρι τώρα μηνών των οφειλόμενων από την εργοδοσία δεδουλευμένων και να ξεκινήσει άμεσα η διαδικασία της επίσχεσης εργασίας.

Για τη μεταστροφή προς ένα αγωνιστικότερο μέτωπο συντέλεσε και η αυθάδικη πρόταση των διευθυντικών στελεχών προς τους εργαζόμενους να συνεχίσουν να δουλεύουν, απλήρωτοι, όσοι μπορούν και το… επιθυμούν, μέχρι να γίνουν νέες επαφές με τις τράπεζες και να αλλάξει η κυβέρνηση.
Ακολουθεί το ψήφισμα της συνέλευσης των εργαζομένων στην «Ελευθεροτυπία» που πραγματοποιήθηκε χθες:
«Η συνέλευση των εργαζόμενων στη Χ.Κ Τεγόπουλος και στη Φωτοεκδοτική, που πραγματοποιήθηκε στις 2 Νοεμβρίου 2011 αποφάσισε με ψήφους 273 υπέρ και 31 κατά, να προτείνει στο Διασωματειακό την κήρυξη άμεσα 24ωρης απεργίας, ζητώντας την καταβολή των δεδουλευμένων και αντιδρώντας στο παρατεταμένο κλίμα αβεβαιότητας σχετικά με το μέλλον της εφημερίδας και των εργαζομένων της.
Η συνέλευση ενημερώθηκε από τον εκπρόσωπο των συντακτών ότι η εκδότρια Μάνια Τεγοπούλου, του δήλωσε την Τρίτη, πως μετά την απόφαση της Alpha Bank να μην χορηγήσει τελικά στη Χ.Κ Τεγόπουλος το δάνειο των 8 εκατ. ευρώ, που είχε συμφωνηθεί προ μηνός, δεν έχει άλλο τρόπο να εξασφαλίσει τη χρηματοδότηση της εφημερίδας και την πληρωμή των εργαζομένων και ως εκ τούτου δεν μπορεί, να συνεχίσει την έκδοση της. Μια εξέλιξη που αφήνει μετέωρους 850 εργαζόμενους, οι οποίοι παραμένουν απλήρωτοι τρεις μήνες.

 

Η συνέλευση αποφάσισε ακόμα:
-Να ζητήσει από το διασωματειακό να κηρύξει 48ωρη απεργία με ανοιχτή ημερομηνία.
-Να καταθέσουν όλοι οι εργαζόμενοι ασφαλιστικά μέτρα για την καταβολή των μέχρι τώρα οφειλόμενων δεδουλευμένων (Αυγούστου, Σεπτεμβρίου και Οκτωβρίου).
-Να ξεκινήσει άμεσα η διαδικασία της επίσχεσης εργασίας.
-Να ζητήσει την ενεργοποίηση της επιτροπής συμφιλίωσης του υπουργείου Εργασίας.
-Να προσλάβει δικηγόρο για την ενίσχυση της νομικής διεκδίκησης των εργασιακών μας δικαιωμάτων.
Οι εργαζόμενοι όπως υποστήριξαν στη συνέλευση, με τις πρωτοβουλίες τους, τη στάση τους και τις ενέργειές τους προσπαθούν να κρατήσουν την εφημερίδα ζωντανή και στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης διασφαλίζοντας ταυτόχρονα και τα εργασιακά τους δικαιώματα με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο, τιμώντας έτσι τη σχέση τους με τους αναγνώστες και όλους τους πολίτες. Η προσπάθεια αυτή θα ενταθεί στο επόμενο διάστημα στο πλαίσιο των δυνάμεων και των δυνατοτήτων μας.»
Δείτε εδώ τι είχε προηγηθεί την παραμονή της συνέλευσης των εργαζομένων.
Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s