Θηλιά στο λαιμό των εργαζομένων οι υπεύθυνες δηλώσεις για την εργασιακή «εφεδρεία»

Posted: Νοέμβριος 22, 2011 in Αναδημοσίευση

αναδημοσίευση από : http://katalipsiesiea.blogspot.com/2011/11/blog-post_22.html

Ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ

Σε ένα πρωτοφανές κλίμα πιέσεων και αυταρχισμού οι διοικήσεις των φορέων της ΕΡΤ, του ΑΠΕ-ΜΠΕ, των Δημοτικών ραδιοτηλεοπτικών σταθμών και η πολιτική ηγεσία της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης προσπαθώντας να υπηρετήσουν κυβερνητικές αποφάσεις και συγκεκριμένες πολιτικές, επιχειρούν να εφαρμόσουν όπως-όπως πρακτική ομαδικών απολύσεων των εργαζομένων. Εκβιάζουν έτσι τη συναίνεση των συναδέλφων υφαρπάζοντας την υπογραφή υπεύθυνης δήλωσης τους για το συντάξιμο χρόνο προϋπηρεσίας τους εντάσσοντας τους σε εργασιακή «εφεδρεία».
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ για μια ακόμη φορά επισημαίνει, ότι δεν θα επιτρέψει να περάσει το κλίμα φόβου και ανασφάλειας, που καλλιεργείται ανάμεσα στους εργαζόμενους.
Οι διοικήσεις της ΕΡΤ, του ΑΠΕ-ΜΠΕ, των Δημοτικών ραδιοτηλεοπτικών σταθμών και η πολιτική ηγεσία της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης οφείλουν να ανακαλέσουν αμέσως την απόφασή τους για την υπογραφή αυτών των δηλώσεων.
Καλούνται συνεπώς οι συνάδελφοι, να μη βάλουν μόνοι τους τη θηλιά στο λαιμό τους συμπληρώνοντας τις υπεύθυνες δηλώσεις, δεδομένου ότι η απαίτηση για την υπογραφή τους δεν αποτελεί εφαρμογή καμίας διάταξης νόμου. Εξυπακούεται, ότι όσοι έχουν συμπληρώσει τις τυπικές και ουσιαστικές προϋποθέσεις για πλήρη συνταξιοδότηση, δεν μπορεί να συμπεριλαμβάνονται σε οποιοδήποτε κατάλογο, διότι είναι αυτονόητο ότι θα συνταξιοδοτηθούν με διαδικασίες, που θα κινήσουν οι ίδιοι.
Ως εκ τούτου σε καμία περίπτωση δεν είναι υποχρεωμένοι οι δημοσιογράφοι να υπακούσουν συμμετέχοντας σε μια αυθαίρετη διοικητική ενέργεια.
Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ μπροστά στην επιχειρούμενη οικονομική εξαθλίωση με την εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου και βαθμολογίου και την πολιτική των ομαδικών απολύσεων με τη μέθοδο της εργασιακής εφεδρείας, θα συγκαλέσει γενική συνέλευση όλων των εργαζομένων στους παραπάνω φορείς, όπου θα τους ενημερώσει για τις απεργιακές κινητοποιήσεις, που έχει αποφασίσει και θα ακολουθήσουν.
Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s