Την Πέμπτη 1/12 η ΓΣΕΕ προκήρυξε την «εθιμοτυπική» απεργία για τον προϋπολογισμό φοβούμενη προφανώς να την ορίσει για τις 6 Δεκέμβρη, παραμονή της ψήφισής του. Ένας προϋπολογισμός που έρχεται να επικυρώσει την συντριπτική κατάργηση των κεκτημένων της εργατικής τάξης ολόκληρου αιώνα.

Οι εργαζόμενοι βρίσκονται αντιμέτωποι με συνθήκες που ορισμένοι δεν είχαν καν φανταστεί. Οι απεργίες και οι κινητοποιήσεις διαδέχονται η μία την άλλη. Από την αρχή του 2011 οι συγκοινωνίες βρίσκονται στο προσκήνιο. Το τέλος της χρονιάς μας βρίσκει μπροστά σε πολύ μεγάλες αλλαγές όσον αφορά τις εργασιακές συνθήκες που αντιμετωπίζουμε. Οι μειώσεις μισθών, οι μετατάξεις, το καθεστώς της εφεδρείας κτλ αποτελούν ενδείξεις μόνο του μέλλοντος που μας επιφυλάσσουν.

Σε συνθήκες λοιπόν γενικευμένης επίθεσης κράτους , αφεντικών, Ε.Κ.Τ. και Δ.Ν.Τ. ενάντια στην εργατική τάξη, αλλά και στην κοινωνία συνολικά, η απάντησή μας μπορεί να είναι μόνο συνολική. Πέρα λοιπόν από την υπεράσπιση των κεκτημένων μας και της αξιοπρέπειάς μας, κομμάτι του αγώνα μας είναι και η υπεράσπιση του δικαιώματος του επιβατικού κοινού για ελεύθερη μετακίνηση. Για αυτό το λόγο είναι απαραίτητο να προβάλουμε την αντίληψη πως η μετακίνηση είναι δικαίωμα και όχι εμπόρευμα.

Σε έναν πόλεμο όπου οξύνεται διαρκώς πρέπει να παίρνεις ξεκάθαρες θέσεις. Τα στρατόπεδα έχουν διαμορφωθεί και εμείς δεν μπορούμε να είμαστε ουδέτεροι .Η θέση μας μπορεί και πρέπει να είναι μόνο μία. Μαζί με την εργατική τάξη, μαζί με όσους αγωνίζονται. Η στάση μας στη 48ωρη απεργία του Ιούνη με την υπερπροσπάθεια πολλών συναδέλφων να μείνει ανοιχτός ο σταθμός του Συντάγματος και να αποτελέσει κέντρο αγώνα, έδειξε πως αυτή η αντίληψη κερδίζει διαρκώς έδαφος. Δυστυχώς όμως χρειάζεται πολλή προσπάθεια για να εμπεδωθεί. Παραδείγματα λανθασμένων κινήσεων και αντιλήψεων είναι η προθυμία να κλείνουν σταθμοί κατ’ εντολή της αστυνομίας ή η δαιμονοποίηση όσων δεν ακυρώνουν ή ανταλλάσουν εισιτήρια.

Στην Γενική Απεργία που έχει προκηρυχτεί για την 1η Δεκέμβρη, έχουμε την ευκαιρία να χαλάσουμε τα σχέδια της ΓΣΕΕ για μια διαδήλωση περίπατο, για το κλείσιμο της χρονιάς με μια «ντουφεκιά στον αέρα». Η μαζική συμμετοχή και η έκφραση στο δρόμο της οργής και της αγανάκτησής μας είναι ο εφιάλτης τους. Ας τους δείξουμε τη δύναμή μας. Όλες και όλοι στην απεργία. Όλοι και όλες στο δρόμο. Οργάνωση και αντίσταση στους χώρους δουλειάς και στους δρόμους με απεργίες διαρκείας, καταλήψεις διαδηλώσεις.

 

ΑΠΕΡΓΙΑ 1/12/11 ΜΟΥΣΕΙΟ  11:00

 

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΤΟΥ ΜΕΤΡΟ

«ΤΑΞΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ»

https://taxikometopo.wordpress.com/

taxikometopo@gmail.com

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s