Καταγγελία με αφορμή την αντίδραση της διεύθυνσης στην εφημερίδα ΚΕΡΔΟΣ για την απεργία

Posted: Δεκέμβριος 16, 2011 in Αναδημοσίευση

αναδημοσίευση από : http://katalipsiesiea.blogspot.com/2011/12/blog-post_412.html

Λάβαμε και δημοσιεύουμε καταγγελία για την αντεργατική, υπαλληλική προς την εργοδοσία στάση του διευθυντή της εφημερίδας ΚΕΡΔΟΣ ο οποίος κάνει τα πάντα για να περάσει η ανάλγητη γραμμή της υπογραφής ατομικών συμβάσεων. Η καταγγελία που ακολουθεί, εκτός του ότι ξαναφέρνει στο προσκήνιο το ζήτημα της διαγραφής των διευθυντών από τα συνδικαλιστικά σωματεία, θα έπρεπε να εξεταστεί με τη δέουσα προσοχή από Πειθαρχικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ αν, φυσικά, διαβάζει και ακούει:

ΟΙ «ΑΠΕΝΑΝΤΙ»

Άξιος ο μισθός του! Σαν καλός – και κυρίως καλοπληρωμένος – υπαλληλίσκος, ο διευθυντής του ΚΕΡΔΟΣ Δημήτρης Ευαγγελοδήμος κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του να περάσει η ανάλγητη γραμμή της υπογραφής ατομικών συμβάσεων μέσα από μία πλήρη ταύτιση με την ιδιοκτησία της εφημερίδας. Δεν έχει παρά να επισκεφθεί κανείς τηνιστοσελίδα του ΚΕΡΔΟΣ  για να δει την αντίδραση του στην 24ωρη απεργία που προκήρυξαν τα σωματεία (ΕΣΗΕΑ, ΕΤΗΠΤΑ, ΕΠΗΕΑ) αντιδρώντας στην πρώτη απόλυση λόγω μη υπογραφής ατομικής σύμβασης.

Γράφει λοιπόν:

Αιφνίδια, αναιτιολόγητη και παράνομη απεργία στο «Κέρδος»

H Ενωση Συντακτών και η Ενωση Προσωπικού Ηπερησίων Εφημερίδων Αθηνών καθώς και η Ενωση Τεχνικών Τύπου προκήρυξαν 24ωρη απεργία (από 18.00 σήμερα Πέμπτη έως 18.00 της Παρασκευής) στην εφημερίδα «Κέρδος», την οποία γνωστοποίησαν δέκα λεπτά πριν από την… έναρξή της! 

Η εν λόγω παράνομη και αναιτιολόγητη κίνηση γίνεται σε μια περίοδο, όπου το σύνολο των εκδοτικών επιχειρήσεων δίδει μάχη επιβίωσης, όπως άλλωστε η πλειονότητα των επιχειρήσεων της χώρας, μέσα σε μια βαθιά ύφεση και έλλειψη ρευστότητας. Και πλήττει την εφημερίδα καθώς και τους αναγνώστες – συνδρομητές της, οι οποίοι θα στερηθούν το «Κέρδος» αύριο Παρασκευή.

Η «Κέρδος Εκδοτική ΑΕ» ζητεί συγγνώμη από τους αναγνώστες της για το πρόβλημα και δηλώνει ότι θα καταβάλλει όπως πάντα κάθε προσπάθεια για να διατηρήσει την εγκυρότητα και την ποιότητα της ενημέρωσης που παρέχει, παρά τις πέραν της θελήσεώς της αντιξοότητες που προκύπτουν.

ΚΕΡΔΟΣ

Ο κατήφορος του προφανώς δεν έχει φρένο. Όμως μέχρι να φθάσει να υπογράφει ως…ΚΕΡΔΟΣ και να κρίνει παράνομες τις απεργίες, ακόμα και του σωματείου που και ο ίδιος είναι μέλος, ο εν λόγω διευθυντής έχει βεβαρυμένο πρόσφατο παρελθόν.

-Πρώτον, ως μη όφειλε, ήταν παρών στις συναντήσεις του κάθε εργαζόμενου με την διευθύνουσα σύμβουλο κατά την οποία η εταιρεία προσπάθησε να αποσπάσει τις υπογραφές τους στα κατάπτυστα ιδιωτικά συμφωνητικά. Δηλαδή, αν και μέλος της ΕΣΗΕΑ, τάχθηκε εντελώς απροκάλυπτα στο πλευρό της εργοδοσίας, με τον συνάδελφο του, υποτίθεται, δημοσιογράφο, απέναντι.

-Δεύτερο, υιοθέτησε πλήρως τα σαθρά επιχειρήματα της εργοδοσίας ότι «η εταιρεία δεν βγαίνει χωρίς μειώσεις 20%» και ότι θα κλείσει αν οι εργαζόμενοι δεν συμμορφωθούν.

-Τρίτο και τρισχειρότερο, δεν ντράπηκε να εκβιάσει με απειλές για απόλυση αρκετούς εργαζόμενους, είπε επανειλημμένα ψέμματα ότι κάποιοι ήδη έχουν υπογράψει για να σπάσει το μέτωπο τους και δεν υπεράσπισε ούτε στο ελάχιστο τους εργαζόμενους όταν η διευθ. σύμβουλος τους κατηγορούσε για «τεμπελιά, βόλεμα και αδιαφορία» απέναντι στην εφημερίδα.

Εργαζόμενους που λόγω της συρρίκνωσης που είναι σε εξέλιξη εδώ και καιρό, καλύπτουν ένα, δύο και τρία ρεπορτάζ, δίνουν κείμενα σε ένθετα χωρίς έξτρα αμοιβή και πολλοί δουλεύουν στην ίδια εφημερίδα πάνω από 20 χρόνια!

Η περίπτωση του που δεν είναι βέβαια μοναδική, κάνει ακόμα πιο επιτακτική την ανάγκη διαγραφής από τα σωματεία των διευθυντών ΜΜΕ. Ο συγκεκριμένος βέβαια πρέπει να διαγραφεί τάχιστα μετά βδελυγμίας για την πρωτοφανή στάση του απέναντι στους εργαζόμενους.

«ΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΚΕΡΔΟΣ»

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s