ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΩΝ

Posted: Δεκέμβριος 22, 2011 in Ανακοινώσεις Σωματείων / Εργατικών Συλλογικοτήτων / Πρωτοβουλιών

Η απεργία στην Ελληνική Χαλυβουργία καλά κρατεί. Σύντομα συμπληρώνονται 2 μήνες με τους χαλυβουργούς να αρνούνται να επιστρέψουν στη δουλειά τους με τους όρους που θέλει να επιβάλει ο Μάνεσης (το αφεντικό της επιχείρησης). Η μείωση του χρόνου εργασίας με ταυτόχρονη μείωση αποδοχών αποτέλεσε αιτία πολέμου για τους εργάτες. Όσο το αφεντικό επιμένει σε αυτό ο πόλεμος θα συνεχιστεί.

Η πρωτοβουλία αλληλεγγύης στους απεργούς στην Ελληνική Χαλυβουργία από εργαζόμενους στο Μετρό, που στήθηκε πριν δύο εβδομάδες μάζεψε 400 ευρώ και μερικές κούτες με τρόφιμα. Τη Δευτέρα 19/12 μαζευτήκαμε στο Αμαξοστάσιο Σεπολίων 6 άτομα για να πάμε στους απεργούς της Ελληνικής Χαλυβουργίας. Τους παραδώσαμε τα χρήματα και τα τρόφιμα που είχαν δώσει οι συνάδελφοι ως ένδειξη της αλληλεγγύης τους και στήριξη του αγώνα τους. Η υποδοχή που μας επιφύλαξαν ήταν φιλική και απόδειξη πως ένας αγώνας και η αλληλεγγύη προς αυτόν μπορούν να μας φέρουν πολύ κοντά. Στις κουβέντες τους κυριαρχούσε η άποψη πως αν δεν κερδίσουν δεν γυρνάνε για δουλειά. Επεσήμαναν το γεγονός πως το κύμα αλληλεγγύης έχει σημαντικό ρόλο στην πεποίθησή τους πως θα βγουν νικητές από αυτή τη μάχη.

Επειδή λοιπόν η αλληλεγγύη είναι το όπλο των εργατών, θα πρέπει να τη χρησιμοποιήσουμε όσο περισσότερο μπορούμε στον διαρκή ταξικό πόλεμο που διεξάγεται.

ΠΟΛΕΜΟ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΤΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ

 

Υ.Γ. Λόγω ανεπαρκούς αποθέματος γάλατος δεν ήταν εφικτό να παραδοθούν στους χαλυβουργούς όλες οι κούτες γάλατος που είχαν προσφερθεί. Με την επόμενη παραλαβή θα παραδοθούν όσες κούτες απομένουν. Σε περίπτωση λήξης της απεργίας οι συνάδελφοι μπορούν να παραλάβουν κανονικά τα γάλατα που είχαν προσφέρει

 

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΜΕΤΡΟ

ΣΤΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑΣ ΣΤΟΝ ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟ

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s