ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΗ ΑΙΓΑΛΕΩ

Posted: Ιανουαρίου 2, 2013 in Ανακοινώσεις Σωματείων / Εργατικών Συλλογικοτήτων / Πρωτοβουλιών, Καλέσματα σε Δράσεις / Απεργίες / Διαδηλώσεις

ΝΑ ΔΕΙΣ ΤΙ ΣΟΥ ΡΧΕΤΑΙ ΜΕΤΑ…

Συναδέλφισσα-συνάδελφε της ΓΕΝΙΚΗΣ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΗΣACSSPEEDEX,

Είτε δουλεύεις 8 ώρες μπροστά σε ένα υπολογιστή, είτε είσαι με ένα τηλέφωνο στο αυτί, είτε είσαι μπροστά από μια ταινία φορτώνοντας –ξεφορτώνοντας φορτηγά, είτε είσαι οδηγός σε κάποιο από αυτά, είτε 8 συν ώρες οδηγείς ένα παραφορτωμένο μηχανάκι μέσα στην κίνηση και κάτω από τις οποιεσδήποτε καιρικές συνθήκες, καθημερινό καθήκον όλων μας είναι να συναγωνιστούμε με τον χρόνο παραλαβής-παράδοσης της κάθε αποστολής.

Χρόνος τον όποιο καθορίζουν κάθε φορά τα ΑΦΕΝΤΙΚΑ του κλάδου μας ώστε να είναι πιο ανταγωνιστικοί για τους πελάτες τους. Χρόνος που κάθε φορά γίνεται και μικρότερος (πιο ελκυστικός) ώστε να κερδίζουν περισσότερα τα ΑΦΕΝΤΙΚΑ, ενώ την ίδια ώρα εμείς λιγοστεύουμε (απολύσεις) αντί να αυξανόμαστε (νέες προσλήψεις) και μας φαίνεται σαν αιώνας από το άγχος της εντατικοποίησης της δουλειάς, το άγχος για την καλή εκτέλεση.

Εμείς οι εργαζόμενοι στην ΓΕΝΙΚΗ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΗ Αιγάλεω, είμαστε σαν εσάς που μας χρησιμοποίησε το ΑΦΕΝΤΙΚΟ για να σώσει την εταιρεία του για τα χρέη του προς το Δημόσιο. Είμαστε και εμείς από αυτούς που βγήκαμε-μας έβγαλαν με εντολή στελέχους της εταιρείας και φωνάξαμε για να μην κλείσει η εταιρεία του και χάσουμε την δουλειά μας, το μεροκάματο μας (το μεροκάματο που δεν παίρναμε και δεν παίρνουμε). Αυτός που μας αποκαλούσε τότε συνεργάτες,μας υποχρέωσε να υπογράψουμε λευκές δίμηνες συμβάσεις, μας άφησε ξεκρέμαστους και απλήρωτους.

Εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι

Φυσικά γνωρίζουμε ότι δεν είμαστε οι μόνοι απλήρωτοι εργαζόμενοι και όχι μόνο στον κλάδο μας…τα ΑΦΕΝΤΙΚΑ έκαναν θεσμό, την απλήρωτη-μαύρη εργασία, την εκ περιτροπής εργασία σε όλους τους κλάδους, όπως γνωρίζουμε πλέον, ότι θα κάνουν τα πάντα με ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ, με ΜΝΗΜΟΝΙΑ, με ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ (ΜΑΤ και συλλήψεις όποιων αντιστέκονται), με ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ, και ΞΕΠΟΥΛΗΜΕΝΟΥΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ (της νομιμότητας), ώστε να βγουν όσο το δυνατό πιο κερδισμένοι από την κρίση που δημιούργησαν οι ίδιοι, ως γνήσια παιδιά του ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ.

Ξέρουμε που το πάνε, το σχέδιο που έχουν για όλους εμάς είναι να μας έχουν εργαζόμενους με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, χωρίς κανένα δικαίωμα, δημιουργώντας μας κλίμα ανασφάλειας περισσότερο από το υπάρχον και με προμετωπίδα 1,5 εκατομμύριο άνεργους να είναι σίγουροι ότι δεν θα υπάρξουν μελλοντικές αντιστάσεις.

Εμείς οι εργαζόμενοι της ΓΕΝΙΚΗΣ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΗΣ Αιγάλεω είμαστε αποφασισμένοι και δεν κάνουμε πίσω. Έπειτα από τη συνεχή άρνηση του ΑΦΕΝΤΙΚΟΥ της ΓΕΝΙΚΗΣ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΗΣ να δεχτεί τα αιτήματα μας, υπάρχει μόνο ένας δρόμος ο ΑΓΩΝΑΣ. Θα παλέψουμε για τα δικαιώματα μας, για τα δεδουλευμένα μας και για την αξιοπρεπή εργασία.

Σας θέλουμε όλους δίπλα μας, να ενώσουμε τις δυνάμεις μας, τις φωνές μας, με έναν και μόνο στόχο.

Το ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ στην δουλειά, με μισθούς που ανταποκρίνονται στις ανάγκες των οικογενειών μας.

Έπειτα από το κάλεσμα που κάναμε στις 22/12 και την αλληλεγγύη που εκφράστηκε από εργατικά σχήματα, συλλογικότητες και λαϊκές συνελεύσεις νιώθουμε ακόμα πιο δυνατοί, ακόμα πιο αποφασισμένοι.

ΔΙΩΞΑΜΕ ΤΟΝ ΦΟΒΟ – ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΛΛΟΙ ΚΑΙ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ!!

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΥΣ!!!

Συναδελφικά

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΗ ΑΙΓΑΛΕΩ

ΚΑΛΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΜΑΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 4/1/2013 ΚΑΙ ΩΡΑ 16.30

ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΗΣ ΚΗΦΙΣΟΥ 14 ΣΤΟ ΡΕΝΤΗ

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s