ΤΡΙΤΗ 5/2 14:00 ΑΜΑΞΟΣΤΑΣΙΟ ΣΕΠΟΛΙΩΝ – ΚΥΛΙΚΕΙΟ

Posted: Φεβρουαρίου 1, 2013 in Ανακοινώσεις Σωματείων / Εργατικών Συλλογικοτήτων / Πρωτοβουλιών, Ανακοινώσεις Ταξικού Μετώπου

Οι μειώσεις στους μισθούς μας, οι ευρύτερες αλλαγές στις εργασιακές μας σχέσεις, η ανασφάλεια και η αβεβαιότητα για το μέλλον μας τείνουν να καταστούν μόνιμη κατάσταση τα τελευταία χρόνια. Είτε σε προσωπικές συζητήσεις είτε με δημόσιες τοποθετήσεις αποτελεί κοινή πεποίθηση πως η ιδιωτικοποίηση των Αστικών Συγκοινωνιών αποτελεί επιδίωξη τόσο της κυβέρνησης όσο και του κεφαλαίου συνολικά.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα και προεικόνιση και του δικού μας μέλλοντος αποτελεί ο ΟΣΕ. Η διάσπασή του σε επιμέρους θυγατρικές και η κατά το δοκούν παραχώρηση τμημάτων του σε ιδιώτες μας δείχνει το δρόμο που θα ακολουθήσουν και σε εμάς.

Η περίπτωση της ROSCO ή αλλιώς ΕΕΣΤΥ αποτελεί το πιο πρόσφατο επεισόδιο στο σήριαλ των ιδιωτικοποίησεων. Ταυτόγχρονα όμως αποτελεί και το πιο κοντινό μας. Όσο προχωράει η διαδικασία απόσχισης της συντήρησης του τροχαίου υλικού από τον ΟΣΕ και η δημιουργία της καινούργιας εταιρίας που θα το αναλάβει, πληθαίνουν τα δημοσιεύματα και η δηλώσεις υπουργών και λοιπών παρατρεχάμενων πως στην καινούργια εταιρεία θα συμπεριληφθούν και τα τμήματα συντήρησης της ΣΤΑΣΥ.

Επειδή λοιπόν, όπως γίνεται κατανοητό το θέμα της ΕΕΣΤΥ μας αφορά άμεσα, καλούμε όλους τους συναδέλφους σε ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ – ΣΥΖΗΤΗΣΗ με εργαζόμενους από τον ΟΣΕ για να μας ενημερώσουν για το πως εξελίσεται η διαδικασία ώστε να προετοιμαστούμε για τις εξελίξεις που έρχονται.

Θα προηγηθεί προβολή του ντοκιμαντέρ της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών

κατά των ιδιωτικοποίησεων “Εκτροχιάστε τις Ιδιωτικοποιήσεις”

Αυτόνομο Ενωτικό Σχήμα Μετρό

Ταξικό Μέτωπο (Πρωτοβουλία εργαζομένων στο Μετρό)

taxikometopo@gmail.com

http://www.taxikometopo.wordpress.com

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s