1η Μάη ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ

Posted: Απρίλιος 30, 2013 in Ανακοινώσεις Ταξικού Μετώπου

1η Μαΐου 1886:Η απεργία των εργατών στο Σικάγο με βασικό αίτημα το οκτάωρο βάφεται στο αίμα. Συνταράσει την αμερικάνικη κοινωνία και αναγκάζει τον κρατικό συμφερτό να καταδικάσει σε εκτέλεση 5 αναρχικούς εργάτες και σε ισόβια άλλους δύο.

1η Μαΐου 1936:Η γενική απεργία των καπνεργατών εξαπλώνεται σε όλη την πόλη της Θεσσαλονίκης, μετατρέπεται σε εξέγερση και καταπνίγεται τελικά από στρατό και αστυνομία κατόπιν εντολής του Μεταξά. Κατά τη διάρκεια των επιθέσεων δολοφονούνται 12 εργάτες.

1η Μαΐου 1944:Οι ναζιστικές δυνάμεις κατοχής σε συνεργασία με τους ταγματασφαλίτες και λοιπούς δοσίλογους(υμνητές των οποίων είναι οι σημερινοί “κοινοβουλευτικοί” φασίστες της χρυσής αυγής) δολοφονούν 200 αγωνιστές στην Καισαριανή.

1η Μαΐου 2013:Οι κατακτήσεις, των προηγούμενων χρόνων, των εργαζομένων έχουν ουσιαστικά καταργηθεί,η εξαθλίωση των ζωών μας είναι μια πραγματικότητα και ο ολοκληρωτισμός του καθεστώτος εξαπλώνεται.

Σήμερα είναι πιο ουσιαστική από ποτέ η παρουσία μας στο δρόμο και η συμμετοχή μας στους αγώνες. Σήμερα είναι πιο επιτακτική ανάγκη από ποτέ η αντίσταση και η αντεπίθεση στα σχέδια κράτους και αφεντικών για την εντεινόμενη φτωχοποίηση μας. Σήμερα είναι πιο επίκαιρο από ποτέ το αίτημα για συλλογικοποίηση και αυτοοργάνωση των εργατών.Μακριά από κάθε λογής “σοφούς” και εργατοπατέρες,μακριά από κάθε λογική ανάθεσης των αγώνων και των ζωών μας.

Επειδή η 1η Μάη δεν είναι αργία αλλά απεργία, επειδή δεν δεχόμαστε να αποφασίζουν οι κάθε λογής υπουργοί,γραμματείς και φαρισαίοι για το πότε θα κατέβουμε στον δρόμο, επειδή το επιχείρημα με την δήθεν επίταξη δεν μας φοβίζει, ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΚΑΙ ΚΑΤΕΒΑΙΝΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ.

ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ

ΤΕΤΑΡΤΗ 1η Μάη 11.00 π.μ. ΠΑΤΗΣΙΩΝ ΚΑΙ ΤΟΣΙΤΣΑ

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ στους ΧΩΡΟΥΣ του ΜΕΤΡΟ

«ΤΑΞΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ»

https://taxikometopo.wordpress.com

taxikometopo@gmail.com

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s