ΌΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ

Posted: Οκτώβριος 31, 2013 in Ανακοινώσεις Ταξικού Μετώπου

Όπως σε όλον τον κόσμο της εργασίας, έτσι και στο χώρο των συγκοινωνιών, η ένταση της εκμετάλλευσης κλιμακώνεται, η εργασία εντατικοποιείται και την ίδια στιγμή απαξιώνεται. Ενώ η προσπάθεια τρομοκράτησης και ομηρείας μας παραμένει μέσα από την διατήρηση της επίταξης και της απειλής της απόλυσης. Το καθεστώς ακολουθώντας με σταθερότητα την κατεύθυνση του ολοκληρωτισμού έχει την επίταξη μόνιμη επιλογή προκειμένου να σπάει απεργίες και να παραδειγματίζει το σύνολο της εργατικής τάξης. Οι επιτάξεις όμως δεν καταργούνται με προσφυγές στα δικαστήρια, δεν καταργούνται όσο επικρατεί η ηττοπάθεια και η μιζέρια. Οι επιτάξεις καταργούνται στην πράξη με απεργία.

Οι συνθήκες που βιώνουμε δημιουργούν ένα βασικό ερώτημα. Ως πότε θα ανεχόμαστε τον εμπαιγμό και τα ψέματα; Οι ίδιοι που έθρεψαν τον φασισμό, και ισοπέδωσαν τα εργασιακά μας δικαιώματα, ανακάλυψαν όψιμα τον αντιφασισμό, και προσπαθούν να μας πείσουν πως αγωνίζονται να μην παρθούν άλλα νέα μέτρα. Ως πότε λοιπόν θα ανεχόμαστε την υποκρισία; Πότε θα αντιληφθούμε ότι η εργατική μας δύναμη είναι αυτή που δίνει αξία στον πλούτο τους; Πότε θα συνειδητοποιήσουμε ότι οφείλουμε απέναντι στους εαυτούς μας να σταθούμε στα πόδια μας, να αγωνιστούμε για την αξιοπρέπεια μας; ότι μπορούμε να διαμορφώσουμε εμείς την κοινωνία που θέλουμε; Όπως και αν βαφτίζουν τις αποφάσεις τους, όποια επιστημονική ορολογία και αν χρησιμοποιούν η πραγματικότητα είναι μία: εκμετάλλευση.

Πρέπει να βγούμε στο δρόμο και να συμμετέχουμε σε συνελεύσεις, σε διαδηλώσεις και συγκρούσεις ώστε μπορέσουμε να αντισταθούμε και να διατηρήσουμε την αξιοπρέπειά μας. Στις απολύσεις, στην κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων, στις διαρκείς μειώσεις των μισθών, στις επιτάξεις, στην τρομοκρατία που θέλουν να επιβάλλουν πρέπει να απαντήσουμε με τη μαζική μας συμμετοχή στο δρόμο και την οργάνωσή μας στους χώρους δουλειάς.

Με πάθος και αποφασιστικότητα να ξεπεράσουμε τους φόβους και τις ανασφάλειές μας, Να συγκρουστούμε με κράτος και αφεντικά, με κρατικούς και παρακρατικούς κατασταλτικούς μηχανισμούς. Όσο απογοητευμένοι κι αν είμαστε από τα σωματεία μας, όσο κι αν φοβόμαστε, όσο μάταια κι αν φαντάζει η αντίσταση, δεν έχουμε άλλη επιλογή από το να αγωνιστούμε. Για να μην οδηγηθούμε σε μια αποκτηνωμένη κατάσταση εξαθλίωσης θα πρέπει να δράσουμε συλλογικά, να οργανωθούμε, να δημιουργήσουμε μαχητικά σωματεία βάσης.

ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ – ΤΕΤΑΡΤΗ 6/11 11πμ ΜΟΥΣΕΙΟ

(προσυγκέντρωση τοσίτσα και πατησίων)

ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΤΟΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΚΑΝΙΒΑΛΙΣΜΟ

ΠΟΛΕΜΟ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΤΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ

Πρωτοβουλία Εργαζομένων στις Συγκοινωνίες

«ΤΑΞΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ»

https://taxikometopo.wordpress.com

taxikometopo@gmail.com

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s