ΤΑΞΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ – ΚΑΜΙΑ ΕΙΡΗΝΗ ΜΕ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ

Posted: Απρίλιος 28, 2015 in Ανακοινώσεις Ταξικού Μετώπου, Καλέσματα σε Δράσεις / Απεργίες / Διαδηλώσεις

Οι απεργιακές κινητοποιήσεις που πραγματοποιήθηκαν στο Σικάγο το 1886 με τον ξεσηκωμό της εργατικής τάξης ενάντια στην εκμετάλλευση και την καταπίεση που της ασκούσαν, είχαν ως κύριο αίτημα την εφαρμογή του οκτάωρου. Η θεσμική αναγνώριση του οκτάωρου, με την πρωτομαγιά να έχει οριστεί ως επίσημη αργία, δεν μπορεί να κρύψει το γεγονός πως οι μνήμες του Σικάγο στοιχειώνουν κράτος και αφεντικά ενώ αποτελούν  πηγή έμπνευσης για τους εργαζόμενους.

«Ο νόμος δικάζεται. Η αναρχία δικάζεται. Αυτά τα άτομα έχουν επιλεχτεί, έχουν διαλεχτεί από το Ορκωτό Δικαστήριο, και κατηγορούνται επειδή ήταν ηγέτες. Δεν υπάρχουν άλλοι ένοχοι παρά οι χιλιάδες που τα ακολουθούν. Κύριοι του σώματος ενόρκων: καταδικάστε αυτά τα άτομα, κάντε τα παράδειγμα για αυτούς, κρεμάστε τους και σώζεται τους θεσμούς μας, τη κοινωνία μας.», με αυτά τα λόγια του εισαγγελέα περιγράφεται ξεκάθαρα το νόημα της πρωτομαγιάς.  Με  την εκτέλεση 5 αναρχικών εργατών και την ισόβια φυλάκιση άλλων δύο ως πρωτεργάτες των κινητοποιήσεων επιχειρήθηκε η τρομοκράτηση όσων αγωνίζονταν, όσων δεν δέχονταν μοιρολατρικά τη σκλαβιά που τους έχουν επιβάλλει.

Οι συγκεντρώσεις μνήμης και αγώνα σε όλες τις γωνιές του πλανήτη, οι μαχητικές διαδηλώσεις στην Τουρκία, τη Γερμανία, τη νότια Αμερική και αλλού δείχνουν πως το πνεύμα του ξεσηκωμού του Σικάγο είναι ζωντανό, όσες προσπάθειες κι αν κάνουν οι κυρίαρχοι να τον απονοηματοδοτήσουν. Ο αγώνας της εργατικής τάξης δεν μπορεί παρά να είναι παγκόσμιος. Δεν μπορεί παρά να είναι για το συμφέρον όλων των εκμεταλλευόμενων και των καταπιεσμένων. Ως τάξη πρέπει να κατανοήσουμε ότι δεν μας συμφέρει ούτε τα αφεντικά να αυξάνουν τα κέρδη τους ούτε να επιβιώσει ο καπιταλισμός. Δε θα συνεχίσουμε να γυαλίζουμε τις αλυσίδες μας, επειδή μας έχουν μάθει να ζούμε σιδηροδέσμιοι. Τα προτάγματα του Σικάγο και της πρωτομαγιάς είναι να αγωνιστούμε για  μια ζωή με αξιοπρέπεια και δημιουργικότητα, μια ζωή με εξασφαλισμένους τους υλικούς όρους επιβίωσης, μια ζωή που ο καπιταλισμός δεν μπορεί να μας παρέχει.

 

ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 1η Μάη 11.00 π.μ. ΠΑΤΗΣΙΩΝ ΚΑΙ ΤΟΣΙΤΣΑ

 

Ταξικό Μέτωπο

Πρωτοβουλία εργαζομένων στις Συγκοινωνίες

Taxikometopo.wordpress.com

taxikometopo@gmail.com

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s