ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΧΩΡΟ «ΦΑΒΕΛΑ»

Posted: Μαρτίου 2, 2018 in Ανακοινώσεις Ταξικού Μετώπου

Την Κυριακή 25/2, μια ομάδα φασιστών, ένα τάγμα εφόδου της Χ.Α. επιτέθηκε στον ελεύθερο κοινωνικό χώρο «Φαβέλα», στον Πειραιά. Εισέβαλλαν με στειλιάρια και αναμμένους πυρσούς και επιτέθηκαν στους παρευρισκόμενους, τραυματίζοντας πέντε αγωνιστές και αγωνίστριες.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο ΕΚΧ «Φαβέλα» δέχεται επίθεση, δεν είναι η πρώτη φορά που οργανωμένα, ένα τάγμα εφόδου επιτείθεται σε χώρους αντίστασης και σε αγωνιστές/ριες. Η δολοφονία του Παύλου Φύσσα και του Σαχτζάτ Λουκμάν δεν επιτρέπουν σε κανένα να ξεχάσει τη δράση τους.

Οι φασίστες αφού κατάφεραν, μέσα από την παρουσία τους στα συλλαλητήρια για το «μακεδονικό» και το συνεγελασμό τους με επιχειρηματίες, στρατηγούς και πολιτικούς από όλο το εξουσιαστικό φάσμα να ξαναβρεθούν στο πολιτικό προσκήνιο, βρίσκουν το χώρο να επιτεθούν σε χώρους αγώνα και ταυτιζόμενοι με τις κινήσεις του κρατικού μηχανισμού, να «δώσουν ένα χεράκι» στην καταστολή όσων αγωνίζονται και αντιστέκονται.

Θεωρούμε καθήκον, μιας εργατικής ομάδας, να στέκεται αλληλέγγυα σε κάθε κοινωνικό χώρο αγώνα που δέχεται επίθεση από φασίστες. Οι φασίστες και οι φασιστικές αντιλήψεις πρέπει να απομωνοθούν και να ξεριζωθούν από τους χώρους εργασίας και ειδικότερα από τα σωματεία. Τα τσιράκια της εργοδοσίας δεν έχουν χώρο στις δομές οργάνωσης και αντίστασης των εργαζομένων.

Να απομωνόσουμε σε κάθε πτυχή της καθημερινότητάς μας το φασισμό, να βάλουμε μπροστά την αλληλεγγύη και την αλληλοβοήθεια των εκμεταλλευόμενων και των καταπιεσμένων. Να αντισταθούμε στο μίσος και τον φόβο που θέλουν να επιβάλουν. Οι εργαζόμενοι και οι άνεργοι, οι ντόπιοι και οι μετανάστες, σε όποια χώρα κι αν ζούμε, όποια γλώσσα κι αν μιλάμε, σε όποια θρησκεία κι αν πιστεύουμε, δεν έχουμε τίποτε να χωρίσουμε. Αντίθετα μας ενώνουν οι κοινές ανάγκες και τα κοινά προβλήματα.

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΕ ΚΑΘΕ ΧΩΡΟ ΔΟΥΛΕΙΑΣ,

 ΣΕ ΚΑΘΕ ΓΕΙΤΟΝΙΑ

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΤΟΝ ΓΕΝΝΑ

 

Ταξικό Μέτωπο – Πρωτοβουλία εργαζομένων στις συγκοινωνίες

Taxikometopo.wordpress.com

taxikometopo@espiv.net

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s