για τον ακηδεμόνευτο συνδικαλισμό των από τα κάτω στον ΣΕΦΚ: ανακοίνωση για τα αποτελέσματα των εκλογών

Posted: Μαρτίου 26, 2018 in Ανακοινώσεις Σωματείων / Εργατικών Συλλογικοτήτων / Πρωτοβουλιών

Χαιρετίζουμε τις/τους συναδέλφους που κόντρα στον ατομισμό, στην προσωπική διαπραγμάτευση και στην προσπάθεια απαξίωσης του συλλογικού αγώνα, συμμετείχαν στις εκλογές του ΣΕΦΚ με την ψήφο τους. Είναι σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς, τόσο για το εργατικό κίνημα συνολικά, όσο και για τον κλάδο μας ιδιαίτερα ένα αισιόδοξο μήνυμα.

Από τη μεριά μας, δώσαμε με αποτελεσματικότητα τη μάχη για να αναδειχθούν οι μάχες του επόμενου διαστήματος. Για τη δημιουργία ενός πραγματικού κλαδικού σωματείου συνολικά στην ιδιωτική εκπαίδευση που ο ΣΕΦΚ θα αποτελεί τμήμα του. Ένας ΣΕΦΚ πιο δυνατός, με συναδέλφους σε περισσότερα φροντιστήρια, ένας ΣΕΦΚ μαζικός. Για ένα σωματείο με συντροφικές σχέσεις, που θα αναζητεί συμμαχίες με άλλα μαχόμενα τμήματα του εργατικού κινήματος.

Δεν είναι ώρα για εφησυχασμούς. Τώρα πρέπει να ξαναρχίσει η μάχη, έτσι ώστε ένα από τα πλέον ιστορικά σωματεία στον ιδιωτικό τομέα να πάρει σάρκα και οστά, να αποτελέσει ξανά κίνδυνο απέναντι στην εργοδοσία, να μπει φρένο στην ασυδοσία της.

Από τη μεριά μας, όπως κάνουμε είκοσι χρόνια τώρα συμβάλλοντας στο να γίνει ο ΣΕΦΚ παράδειγμα ακηδεμόνευτου, ασυμβίβαστου αγώνα, με συντροφικότητα και ταξική αλληλεγγύη, και σήμερα, από τις θέσεις του Δ.Σ. αλλά κυρίως μέσα από τις γενικές συνελεύσεις του σωματείου, και με την παρουσία μας στους χώρους δουλειάς και στους αγώνες που θα δώσουν συνολικά οι εργαζόμενοι/ες και οι άνεργοι/ες, θα συνεχίσουμε να δίνουμε τη μάχη, αποδεικνύοντας στην πράξη ότι δεν είναι πουκάμισο αδειανό η βιωματική συλλογική και αδιαπραγμάτευτη στάση: δυναμώνουμε το σωματείο, αλλάζουμε τη ζωή μας, ότι δεν είναι μάταιος, αλλά πάντα επίκαιρος, όσο ποτέ άλλοτε, ο αγώνας για την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο.

για τον ακηδεμόνευτο συνδικαλισμό των από τα κάτω στον ΣΕΦΚ

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s