ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΗ ΓΑΛΛΙΑ

Posted: Απρίλιος 17, 2018 in Ανακοινώσεις Ταξικού Μετώπου

Απεργίες, καταλήψεις, διαδηλώσεις και συγκρούσεις με τις κατασταλτικές δυνάμεις δείχνουν πως οι εκμεταλλευόμενοι και οι καταπιεσμένοι στη Γαλλία βγαίνουν μαζικά στους δρόμους για να αντισταθούν στην προσπάθεια περαιτέρω υποτίμησης της ζωής τους. Εργαζόμενοι, φοιτητές, αγρότες, αγωνιστές πρωτοστατούν σε κινητοποιήσεις ενάντια στους σχεδιασμούς του γαλλικού κράτους. Πιο συγκεκριμένα και όσον αφορά τους σιδηροδρομικούς οι κινητοποιήσεις τους φαίνεται πως βρίσκονται ακόμα στην αρχή. Προσπαθούν να αντισταθούν στην ιδιωτικοποίηση του σιδηροδρόμου, με την επακόλουθη επιβολή δυσμενέστερων εργασιακών συνθηκών. Όπως γνωρίζουμε πολύ καλά και στα μέρη μας, με την πρόσφατη πώληση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, τα επιχειρήματα που χρησιμοποιούνται είναι τα ίδια και είναι προσχηματικά. Τα χρέη ή η ανάγκη ανταγωνιστικότητας είναι η κασέτα που έχει παιχτεί εδώ και αρκετά χρόνια και συνεχίζει να παίζεται και για το κομμάτι των αστικών συγκοινωνιών.

Με προγραμματισμό απεργιακών κινητοποιήσεων σε βάθος τριμήνου, με αυξημένη συμμετοχή στις απεργίες των τελευταίων ημερών, με δυναμικές και μαζικές διαδηλώσεις έχουν ήδη προκαλέσει σημαντικά προβλήματα στη λειτουργία του συστήματος. Απεργίες στην Air France, στα νοσοκομεία, στα ΜΜΕ, στη ναυτιλία, ενισχύουν την πεποίθηση ότι μπορεί να υπάρξει ουσιαστική αντίσταση στην προωθούμενη αναδιάρθρωση. Ταυτόχρονα στα πανεπιστήμια μια σειρά παρεμβάσεων, καταλήψεων σχολών και διαδηλώσεις δείχνουν πως οι κοινωνική ανυπακοή γενικεύεται, δεν είναι τυχαίο πως για την καταστολή των φοιτητών χρησιμοποιούνται κρατικοί και παρακρατικοί μηχανισμοί, όπως στη σχολή της Νομικής στο Μονπελιέ όπου φασίστες μαζί με μπράβους εισέβαλλαν στη σχολή και επιτέθηκαν στους φοιτητές ενώ στη Σορβόνη ειδικές δυνάμεις καταστολής έσπασαν την κατάληψη των φοιτητών. Επίσης σε μια κωμόπολη έξω από τη Ναντ πολυάριθμες αστυνομικές δυνάμεις (πάνω από 2000) επιχειρούν εδώ και αρκετές μέρες να εκκενώσουν κατειλημμένη εδώ και 44 χρόνια έκταση, με πολύωρες συγκρούσεις, με τους αγωνιζόμενους να αντιστέκονται ακόμα.

Οι απεργίες και οι αγώνες που διεξάγονται αυτή τη στιγμή στη Γαλλία, μπορούν να εμπνεύσουν και τους αγώνες εδώ. Ιδιαίτερα στο δικό μας κλάδο και με την ιδιωτικοποίηση να προχωρά σταθερά, με την εφαρμογή του ηλεκτρονικού εισιτηρίου και το κλείσιμο των μπαρών, τον έλεγχο των εταιριών από το υπερταμείο και την επιβολή ιδιωτικοοικονομικών κριτηρίων λειτουργίας οι αντιστάσεις μας πρέπει να είναι μακροχρόνιες και με αποφασιστικότητα. Ταυτόχρονα η σύνδεσή μας με τα αγωνιζόμενα κομμάτια, η ουσιαστική στήριξη των αγώνων τους και η υπεράσπιση των αναγκών τους είναι απαραίτητα στοιχεία που πρέπει να έχει και ο δικός μας αγώνας.

Στεκόμαστε στο πλευρό των απεργών, των καταληψιών, των αγωνιζόμενων στη Γαλλία.
Καλούμε τους συναδέλφους να σπάσουν την εξατομίκευση και την απογοήτευση. Όλοι και όλες μαζί μπορούμε να στήσουμε αναχώματα, να ξαναδώσουμε όραμα και περιεχόμενο στο συνδικαλισμό που θέλουμε, να δημιουργήσουμε την οργάνωση που χρειαζόμαστε, να νικήσουμε στους αγώνες που έρχονται.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s