Κάλεσμα στη διαδήλωση της πρωτομαγιάς

Posted: Απρίλιος 25, 2018 in Uncategorized

Συνάδελφοι-ισσες

Η φετινή διαδήλωση της πρωτομαγιάς θα διεξαχθεί μέσα σε μια ιδιαίτερα δυσμενή συνθήκη. Μια συνθήκη όπου η ιδιωτικοποίηση των συγκοινωνιών αλλά και των μεταφορών ευρύτερα προχωρά με γοργούς ρυθμούς.

Η πώληση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ πέρσι και η επικείμενη πώληση της ΕΕΣΤΥ (το τροχαίο υλικό του ΟΣΕ) το επόμενο διάστημα, η εφαρμογή του ηλεκτρονικού εισιτηρίου με την επακόλουθη εντατικοποίηση της εργασίας μας, η διαρκής επιθετικότητα των διοικήσεων στα ΜΜΜ με πειθαρχικά, εκφοβισμούς και στοχοποιήσεις εργαζομένων, η γενίκευση της επισφαλούς και κακοπληρωμένης εργασίας σε τομείς όπως η έκδοση εισιτηρίων και οι τεχνικές υπηρεσίες αποδεικνύουν του λόγου το αληθές.

Απέναντι όμως σε μια συνολική επίθεση τόσο στο χώρο των συγκοινωνιών όσο και γενικότερα στους εργαζόμενους και τους ανέργους, στους ντόπιους, τους πρόσφυγες και τους μετανάστες, οι απάντηση δεν μπορεί παρά να είναι συνολική. Η αναγκαιότητα σύνδεσης των αγώνων προβάλει όλο και πιο επιτακτική. Από την αντίσταση στην εφαρμογή του ηλεκτρονικού εισιτηρίου και του κλεισίματος των μπαρών μέχρι τον αγώνα για την υπεράσπιση της κυριακάτικης αργίας, κάθε επιμέρους διεκδίκηση πρέπει να γίνεται αντιληπτή ως κομμάτι του ευρύτερου αγώνα που διεξάγουν οι εκμεταλλευόμενοι και οι καταπιεσμένοι. Απέναντι στην ολομέτωπη επίθεση κράτους και κεφαλαίου χτίζουμε μέτωπα αγώνα για τη σύνδεση και την ενίσχυση των αντιστάσεων των από τα κάτω σε κάθε πτυχή της καθημερινότητάς, σε χώρους εργασίας, γειτονιές, σχολεία και σχολές.

Ταυτόχρονα το ίδιο επιτακτική είναι και η συνολικοποίηση των προταγμάτων μας. Στον δικό μας κλάδο το πρόταγμα της ελεύθερης μετακίνησης είναι το σημείο που συγκλίνουν οι ανάγκες τόσο των εργαζομένων στις συγκοινωνίες όσο και των επιβατών. Ο αγώνας για ελεύθερη μετακίνηση έρχεται να απαντήσει στην προωθούμενη ιδιωτικοποίηση, στην εντατικοποίηση, στον έλεγχο των μετακινήσεων και τον αποκλεισμό κοινωνικών ομάδων. Η απαίτηση για ελεύθερη μετακίνηση εκφράζει την πεποίθηση ότι οι συγκοινωνίες δεν είναι εμπόρευμα και για αυτό δεν μπορούν να λειτουργούν με λογικές κέρδους και ζημιών.

Επειδή η επιδείνωση των εργασιακών μας συνθηκών και η επιθετικότητα των διοικήσεων αυξάνονται διαρκώς καλούμε τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες να κατέβουν στο δρόμο, εκφράζοντας με αυτό τον τρόπο τη δυσαρέσκεια, την αγανάκτηση και την πρόθεση να αγωνιστούν. Μέσα από τη συμμετοχή μας σε διαδηλώσεις, σε απεργίες, σε συγκεντρώσεις και συζητήσεις μπορούμε να χτίσουμε την απαραίτητη κοινότητα αγώνα εντός και εκτός του εργασιακού μας χώρου και να δημιουργήσουμε σχέσεις αλληλεγγύης. Για ένα συνδικαλισμό από τη βάση, για ένα συνδικαλισμό με ταξικό προσδιορισμό και μαχητικό προσανατολισμό, αδιαμεσολάβητα και αντιιεραρχικά.

Συγκέντρωση – Διαδήλωση 1Μάη 11:00πμ Μουσείο

προσυγκέντρωση Πατησίων και Τοσίτσα

Ταξικό Μέτωπο – πρωτοβουλία εργαζομένων στις συγκοινωνίες

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s