ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ, ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΟΙ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ

Posted: Μαΐου 10, 2018 in Ανακοινώσεις Ταξικού Μετώπου

Οι παρεμβάσεις ενάντια στο ηλεκτρονικό εισιτήριο και το κλείσιμο των μπαρών συνεχίζονται και πληθαίνουν. Από την πλευρά μας εδώ και μερικούς μήνες συμμετέχουμε στο συντονισμό εργαζομένων στις συγκοινωνίες και επιβατών για ελεύθερες μετακινήσεις. Από την πρώτη στιγμή που τοποθετηθήκαμε ενάντια στην εφαρμογή του ηλεκτρονικού εισιτηρίου, κάναμε ξεκάθαρο ότι εντάσσεται στη συνολικότερη αναδιάρθρωση των συγκοινωνιών, ότι αποτελεί την αιχμή και συμπυκνώνει όλες τις αρνητικές εξελίξεις τόσο για τους εργαζόμενους στις συγκοινωνίες όσο και για τους επιβάτες.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο αποφασίσαμε να καλέσουμε στη διαδήλωση της πρωτομαγιάς. Με πανό που έγραφε ΚΟΙΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΜΜΜ ΚΑΙ ΕΠΙΒΑΤΩΝ – ΚΑΜΙΑ ΘΥΣΙΑ ΓΙΑ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΑΙΟ – ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ. Καμιά 15αριά συνάδελφοι και αλληλέγγυοι συγκροτήσαμε ένα μικρό μεν αλλά δυναμικό μπλοκ δε, όπου μοιράζοντας κείμενα, φωνάζοντας συνθήματα και με τρικάκια επιχειρήσαμε να αναδείξουμε το ζήτημα.

Αντίστοιχα στις 3 του Μάη, συμμετείχαμε μαζί με το συντονισμό στις συγκεντρώσεις που είχαν καλέσει φοιτητικά σχήματα, στηρίζοντας τη συγκέντρωση στο σταθμό του μετρό στο ΦΙΞ. Και εκεί με πανό, κείμενα και τρικάκια συζητήσαμε με το επιβατικό κοινό την αναγκαιότητα να παλέψουμε από κοινού για την υπεράσπιση των αναγκών μας, ενάντια στο ηλεκτρονικό εισιτήριο για ελεύθερες μετακινήσεις. Για περισσότερο από μία ώρα τόσο στο ΦΙΞ όσο και στο ΑΙΓΑΛΑΙΩ και στην ΚΑΤΕΧΑΚΗ, για πρώτη φορά πραγματοποιήθηκαν δημόσια καλεσμένες συγκεντρώσεις χωρίς να έχουν κλείσει οι σταθμοί.

Ο αντικοινωνικός ρόλος τόσο του υπουργείου όσο και των διοικήσεων στις συγκοινωνίες, αποδεικνύεται καθημερινά. Από τις απειλές και τους εκβιασμούς προς τους εργαζομένους, αλλά και την αδιαφορία έως σκόπιμη ταλαιπωρία που προκαλούν στους επιβάτες, την επιβολή αστυνομοκρατούμενων ζωνών κάθε φορά που πραγματοποιείται συγκέντρωση σε σταθμούς ή αμαξοστάσια κλπ. Η αδιαφορία τους για τα προβλήματα που δημιουργούν σε εργαζόμενους και επιβάτες φανερώθηκε για άλλη μία φορά τη Δευτέρα 30 Απρίλη, μια μέρα πριν την πρωτομαγιά όταν αυθαίρετα και αιφνιδιαστικά αποφάσισαν να λειτουργήσουν τα λεωφορεία με δρομολόγια Σαββάτου. Το αποτέλεσμα ήταν οι οδηγοί να αντιμετωπίζουν την επιβατική κίνηση μιας καθημερινής με μειωμένα δρομολόγια και οι επιβάτες, ιδιαίτερα όσοι δουλεύουν ξημερώματα, να στοιβάζονται σε φισκαρισμένα λεωφορεία για να φτάσουν καθυστερημένοι στη δουλειά τους. Ενώ επίσης την πρωτομαγιά και ενώ τα σωματεία είχαν προχωρήσει σε στάσεις εργασίας και το μετρό λειτουργούσε προκειμένου να συμμετέχει ο κόσμος στις διαδηλώσεις, οι μπάρες στο σταθμό του Συντάγματος(πλην ΑΜΕΑ) ήταν κλειστές, αυξάνοντας αφενός το συνωστισμό και αφετέρου δηλώνοντας προς όλους μας ότι ο έλεγχος και ο αποκλεισμός δεν κάνει διάλειμμα, ακόμα και σε μέρες απεργιών.

Οι πρόσφατες δηλώσεις του Σπίρτζη ότι μέσα στο Μάη θα κλείσουν όλες οι μπάρες δεν αλλάζουν κάτι. Εκτός από το γεγονός ότι για άλλη μια φορά αποδεικνύεται ότι στους σχεδιασμούς τους δεν πρόκειται να λάβουν υπόψη τα προβλήματα που μας δημιουργούν εάν δεν αγωνιστούμε εναντίον τους. Σε αυτή την κατεύθυνση εμείς συνεχίζουμε τον αγώνα ενάντια στο ηλεκτρονικό εισιτήριο και την αναδιάρθρωση των συγκοινωνιών με συνελεύσεις, συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις. Την Παρασκευή 11 Μάη στις 18:00 θα πραγματοποιηθεί συνέλευση του συντονισμού εργαζομένων στις συγκοινωνίες και επιβατών για ελεύθερες μετακινήσεις στη Λόντου 6 στα Εξάρχεια, τη Δευτέρα 14 Μάη, ο συντονισμός θα πραγματοποιήσει συγκέντρωση στις 4:30 το πρωί έξω από αμαξοστάσιο της ΟΣΥ στου Ρέντη, ενώ την Παρασκευή 18 Μάη συμμετέχουμε και στηρίζουμε τη διαδήλωση που έχει καλεστεί από φοιτητικά σχήματα στις 12:30 στο σταθμό ΚΑΤΕΧΑΚΗ προς το υπουργείο μεταφορών.

Εργαζόμενοι στις συγκοινωνίες και επιβάτες αντιστεκόμαστε από κοινού στην εφαρμογή του ηλεκτρονικού εισιτηρίου και του κλεισίματος των μπαρών. Απέναντι στις συνθήκες «ζούγκλας» που επιχειρούν να επιβάλουν στην κοινωνία, συνεχίζουμε την κοινή πορεία ενάντια στον έλεγχο που θέλουν να επιβάλουν σε κάθε μας βήμα, ενάντια στους αποκλεισμούς, στους διαχωρισμούς και στον κοινωνικό κανιβαλισμό, ενάντια στην αναδιάρθρωση και στην περαιτέρω εμπορευματοποίηση των ΜΜΜ.

ΚΟΙΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΙΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΚΑΙ ΕΠΙΒΑΤΩΝ

Ταξικό Μέτωπο – Πρωτοβουλία εργαζομένων στις Συγκοινωνίες
taxikometopo.wordpress.com

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s