Ψήφισμα του ΣΜΕΔ ενάντια στη συμμετοχή της ΣΤΑΣΥ Α.Ε σε κοινοπρακτικό σχήμα το οποίο διεκδικεί τη χρηματοδότηση, κατασκευή, λειτουργία και συντήρηση της «Green Line» Light Rail Track για την πόλη της Ιερουσαλήμ.

Posted: Μαρτίου 23, 2019 in Ανακοινώσεις Σωματείων / Εργατικών Συλλογικοτήτων / Πρωτοβουλιών, Uncategorized

Αθήνα, 21 Μαρτίου 2019

Ψήφισμα ενάντια στη συμμετοχή της ΣΤΑΣΥ Α.Ε σε κοινοπρακτικό σχήμα το οποίο διεκδικεί τη χρηματοδότηση, κατασκευή, λειτουργία και συντήρηση της «Green Line» Light Rail Track για την πόλη της Ιερουσαλήμ.

Ως ΣΜΕΔ δηλώνουμε την αντίθεσή μας στη συμμετοχή της ΣΤΑΣΥ Α.Ε σε κοινοπρακτικό σχήμα το οποίο διεκδικεί τη χρηματοδότηση, κατασκευή, λειτουργία και συντήρηση της «Green Line» Light Rail Track για την πόλη της Ιερουσαλήμ.

Επειδή, σύμφωνα άλλωστε και με τα επίσημα πλάνα, η εν λόγω «πράσινη γραμμή» θα ξεκινά και θα τελειώνει πέρα από την Πράσινη Γραμμή της εκεχειρίας του 1949, που ορίζει την Δυτική Όχθη, και εν προκειμένω την Ανατολική Ιερουσαλήμ, η συγκεκριμένη κατασκευή στηρίζει μια παράνομη κατάσταση και επομένως δεν είναι ένα απλό συγκοινωνιακό έργο, αλλά αναπόσπαστο και κομβικό μέρος της προσπάθειας εδραίωσης της παράνομης προσάρτησης της Ανατολικής Ιερουσαλήμ.

Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στον αγώνα των Παλαιστινίων και καταδικάζουμε τη στήριξη με οποιονδήποτε τρόπο στον πόλεμο που διεξάγει το κράτος του Ισραήλ εναντίον τους.

Οι εργαζόμενοι και οι άνεργοι, οι εκμεταλλευόμενοι και οι καταπιεσμένοι αυτού του κόσμου δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα. Ενάντια στον πόλεμο, τον φασισμό και τον εθνικισμό, προτάσσουμε τη διεθνιστική, ταξική αλληλεγγύη και αρνούμαστε να γίνουμε πιόνια στους σχεδιασμούς κράτους και κεφαλαίου.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΣΜΕΔ

Η Πρόεδρος

Ο Γραμματέας

Δανάη-Χριστίνα Καπράνου

Νίκος Κούρκουλος

Μαυρικίου 8, Νεάπολη

Τ.Θ. 21028 Αθήνα, 114 10

syl.smed@gmail.com

http://www.smed.gr

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s