Συγκέντρωση 29/11 18:00 Στ.Ομόνοιας – Διαδήλωση 30/11 12:00 Πλ.Κοραή

Posted: 26 Νοεμβρίου, 2019 in Ανακοινώσεις Ταξικού Μετώπου, Καλέσματα σε Δράσεις / Απεργίες / Διαδηλώσεις, Uncategorized

Όπως έχουμε αναφέρει και σε άλλες ανακοινώσεις μας, η επιβαλλόμενη αναδιάρθρωση των τελευταίων χρόνων σηματοδοτεί μια συνολική μεταμόρφωση του χαρακτήρα των συγκοινωνιών με το κέρδος, τον έλεγχο και τον αποκλεισμό να τίθενται στο προσκήνιο ενώ η ασφάλεια των επιβατών και των εργαζομένων αλλά και οι αξιοπρεπείς συνθήκες μετακίνησης και εργασίας βρίσκονται όλο και χαμηλότερα στην λίστα. Για ακόμα μια φορά γίνεται εμφανές ότι εργαζόμενοι και επιβάτες γίνονται θύματα σε ό,τι ονομάζεται “εξορθολογισμός” και έμφαση στην κερδοφορία, στην διοικητική γλώσσα.

Συνάδελφοι, όλοι και όλες μας, βλέπουμε καθημερινά να χειροτερεύουν οι συνθήκες εργασίας μας, οι διοικήσεις με διάφορες προφάσεις να καθυστερούν χρωστούμενα μηνών και η εφαρμογή της ΣΣΕ να έχει περάσει από χίλια κύματα. Τα Δ.Σ. των σωματείων έχοντας επιδοθεί σε μια άνευ προηγουμένων αποστασιοποίηση από τα προβλήματα μας αδιαφορούν να ενημερώσουν για τα αποτελέσματα των συναντήσεων με τις διοικήσεις, για τις εξελίξεις που αφορούν την εργασιακή μας καθημερινότητα, το μέλλον μας.

Η επιδείνωση των εργασιακών συνθηκών στον κλάδο των συγκοινωνιών πάει χέρι χέρι με την επιδίωξη ασφυκτικών ελέγχων και αποκλεισμού όσων δεν αγοράζουν εισιτήριο δεν είναι τυχαίο. Η υποταγή των εργαζομένων στις ορέξεις της εργοδοσίας είναι το άλλο μισό της υποταγής των επιβατών. Πρέπει να θέσουμε με ευκρίνεια το πρόταγμα της ελεύθερης μετακίνησης, ως την πλέον ρεαλιστική λύση για τις ανάγκες των από τα κάτω, ξεκαθαρίζοντας πως δεν πρόκειται να κάνουμε καμία θυσία για τις ανάγκες κράτους και κεφαλαίου.

Σε μια εποχή γενικευμένης και κατά μέτωπο επίθεσης σε όλες τις κατακτήσεις μας, απαξίωσης των αναγκών μας και λεηλασίας της ζωής μας, η απάντηση πρέπει να δοθεί από κοινού, με τη συνολικοποίηση των προταγμάτων μας και τη διασύνδεση των αγώνων μας να αποτελούν ζωτικής σημασίας επίδικα. Ειδικότερα για το ζήτημα των συγκοινωνιών, οι κοινοί αγώνες εργαζομένων στις συγκοινωνίες και επιβατών ενάντια στο ηλεκτρονικό εισιτήριο, βασικό πυλώνα της επιχειρούμενης αναδιάρθρωσης, ενάντια στη διάχυση του κοινωνικού κανιβαλισμού, ενάντια στην επιβολή καθημερινού και διαρκούς ελέγχου των μετακινήσεών μας και αποκλεισμού είναι απαραίτητοι περισσότερο από ποτέ.

Συνάδελφοι, γνωρίζουμε όλοι και όλες πολύ καλά ότι οι καιροί γίνονται όλο και πιο δύσκολοι. Για να κερδίσουμε όμως μια συλλογική σύμβαση σύμφωνη με τις ανάγκες και τα συμφέροντά μας θα πρέπει οι διεκδικήσεις μας να βρίσκονται απέναντι από τις ανάγκες της εταιρίας, ενάντια στους σχεδιασμούς και τα συμφέροντά της.

Για να μπορέσουμε να αγωνιστούμε για καλύτερες συνθήκες εργασίας πρέπει πρώτα από όλα να φτιάξουμε τα σωματεία έτσι όπως τα ονειρευόμαστε. Η λογική της συνδιαλλαγής και της συνδιαχείρισης με τις εταιρίες, μας οδηγούν από ήττα σε ήττα. Μόνο μέσα από ακηδεμόνευτα, μαχητικά και ταξικά σωματεία μπορούμε να οργανώσουμε τους αγώνες του σήμερα, για να κερδίσουμε τις μάχες του αύριο.

Παρασκευή 29/11 στις 18:00 στο σταθμό της Ομόνοιας .

Καλούμε τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες να στηρίξουν τη συγκέντρωση, ενάντια στον κοινωνικό κανιβαλισμό, τον έλεγχο και τους αποκλεισμούς, για να διεκδικήσουμε ελεύθερη μετακίνηση για όλους, που οργανώνεται από τον Συντονισμό Εργαζομένων στις Συγκοινωνίες και Επιβατών για Ελεύθερη Μετακίνηση.

Σάββατο 30/11 στις 12:00 στην Πλ. Κοραή.

Καλούμε τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες να συμμετέχουν στην εργατική διαδήλωση οργής, αξιοπρέπειας και διεκδίκησης που οργανώνεται από εργατικά σωματεία.

Ενάντια στην κρατική και εργοδοτική τρομοκρατία

Κοινοί αγώνες εργαζομένων στις Συγκοινωνίες και Επιβατών

Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας σύμφωνα με τις ανάγκες μας

Για ένα συνδικαλισμό Βάσης – Μαχητικό – Ταξικό – Ακηδεμόνευτο

Ταξικό Μέτωπο – Πρωτοβουλία εργαζομένων στις Συγκοινωνίες
taxikometopo@espiv.net
taxikometopo.wordpress.com

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s