Άμεση επαναπρόσληψη των απολυμένων στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Posted: 23 Ιουνίου, 2020 in Ανακοινώσεις Ταξικού Μετώπου
Στις 30 Απρίλη η ΤΡΑΙΝΟΣΕ, με πρόσχημα την αναδιάρθρωση του τεχνικού τμήματος και εκμεταλλευόμενη τη λήξη της σύμβασης, απέλυσε επί της ουσίας, 75 τεχνίτες. Οι εργαζόμενοι αυτοί για τρία χρόνια ξεζουμίστηκαν από τα αφεντικά, με μισθούς πείνας και την υποχρέωση να εργάζονται ενώ παράλληλα παρακολουθούσαν τη σιδηροδρομική σχολή της ΕΕΣΤΥ – ΟΑΕΔ.
Όπως μάλιστα σημειώνεται στην ανακοίνωση της Επιτροπής Απολυμένων ΤΡΑΙΝΟΣΕ, “…η «ΕΕΣΣΤΥ» -από τις 31/12/2019, έχει απορροφηθεί από την «ΤΡΑΙΝΟΣΕ»- ήδη είχε απολύσει 21 εργαζόμενους το καλοκαίρι του 2019, Όπως επίσης άλλους 52 εργαζόμενους απόφοιτους της Σιδηροδρομικής Σχολής, οι οποίοι αναγκαστικά σταμάτησαν να εργάζονται από την εταιρεία, γιατί κλήθηκαν να υπηρετήσουν τη στρατιωτική τους θητεία και τώρα που γύρισαν από το στρατό δεν τους επαναπροσλαμβάνει. Επιπρόσθετα ελλοχεύει ο κίνδυνος της απόλυσης για 50 σπουδαστές της Σιδηροδρομικής Σχολής που ολοκληρώνουν την εξειδίκευσή τους στις 30/06/2020. Συνολικά, οι απολυμένοι εργαζόμενοι τεχνίτες (ηλεκτρολόγοι, ηλεκτρονικοί, εφαρμοστές) αποτελούμε το 40% περίπου των τεχνιτών της «ΤΡΑΙΝΟΣΕ»-«ΕΕΣΣΤΥ» το 10μηνο Ιούλη 2019 – Απρίλη 2020!…”.
Το καθεστώς συμβάσεων που κρατούν ομήρους εργαζομένους μέχρι να απολυθούν το έχουμε βιώσει και στο Μετρό με την απόλυση σχεδόν 300 εργαζομένων το 2010. Η επίθεση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ προς τους εργαζόμενους μας αφορά όλους, τόσο στις συγκοινωνίες όσο και συνολικά την εργατική τάξη. Η δεδηλωμένη πρόθεση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ να επεκταθεί στο σύνολο των αστικών συγκοινωνιών μπορεί να μας υποψιάσει για τις συνθήκες που θα κληθούμε να αντιμετωπίσουμε και εμείς. Άλλωστε η διαρκής εντατικοποίηση και απαξίωσή μας από τις διοικήσεις δεν αφήνουν πολλά περιθώρια παρερμηνειών.
Σε όποια εταιρεία και εάν εργαζόμαστε, η επίθεση είναι κοινή όπως κοινές είναι και οι συνέπειές της στην καθημερινότητά μας. Επομένως κοινή θα πρέπει να είναι η απάντησή μας, κοινός και ο αγώνας. Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στον αγώνα των απολυμένων από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ και στηρίζουμε την ικανοποίηση των αιτημάτων τους :
• Επαναπρόσληψη όλων όσων έληξε η σύμβασή τους στις 30/4/2020 και αυτών που απολύθηκαν ή απολύονται από το στρατό.
• Επαναπρόσληψη των 21 απολυμένων από το καλοκαίρι του 2019
• Επαναπρόσληψη των μαθητών μετά το τέλος της εκπαίδευσής τους φέτος 30/6/2020
• Κατάργηση κάθε μορφής ελαστικής εργασίας, Σύμβαση αορίστου χρόνου για όλους
τους εργαζόμενους με πλήρη δικαιώματα.
• Υπογραφή με αυξήσεις της κλαδικής Σ.Σ.Ε. και ένταξη όλων των εργαζομένων σ’ αυτήν με τους ίδιους όρους και δικαιώματα.
• Να καταβληθούν οι μισθοί των μαθητών για την περίοδο 14 Μάρτη μέχρι 17 Μάη 2020 που παρακρατήθηκαν.»

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s