ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΕ ΚΑΘΕ ΧΩΡΟ ΔΟΥΛΕΙΑΣ, ΣΕ ΚΑΘΕ ΓΕΙΤΟΝΙΑ  ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΤΟΝ ΓΕΝΝΑ 

Posted: 24 Σεπτεμβρίου, 2020 in Ανακοινώσεις Ταξικού Μετώπου

Η 7η Οκτωβρίου αποφασίστηκε ως η μέρα έκδοσης της απόφασης για τη δίκη της Χ.Α. Εφτά χρόνια πριν, το τάγμα εφόδου που είχε στήσει η Χ.Α. στη Νίκαια, δολοφονούσε τον αντιφασίστα και μουσικό Παύλο Φύσσα. Μια δολοφονία που ανάγκασε τον κρατικό μηχανισμό να προχωρήσει στις συλλήψεις μελών και ηγετικών στελεχών της φασιστικής οργάνωσης. 

Μία οργάνωση, γνωστή για την παρακρατική και δολοφονική της δράση με επιθέσεις σε αγωνιστές, αναρχικούς και κομμουνιστές, σε μετανάστες και περιθωριοποιημένους. Η δολοφονία του Παύλου Φύσσα, η δολοφονία του Σαχζάτ Λουκμάν, η δολοφονική επίθεση στους Αιγύπτιους αλιεργάτες, στο αναρχικό – αντιεξουσιαστικό στέκι αντίπνοια, στους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ και στελέχη του ΚΚΕ στο Πέραμα είναι μια ελάχιστη αναφορά στις επιθέσεις που έχουν πραγματοποιήσει τα τελευταία 25 χρόνια. 

Όσο κι αν για πολλά χρόνια πολιτικοί και αστυνομία έκαναν τα στραβά μάτια ή συνεργάζονταν μαζί τους, όσο κι αν τα ΜΜΕ έκαναν ότι μπορούσαν για να τους παρουσιάσουν ως κάτι “διαφορετικό”, κάτι “ανώδυνο”, κάτι “εξωτικό” που θα μπορούσε κι αυτό να βρει τη θέση του στη Βουλή και να νομιμοποιηθεί κοινωνικά, η αλήθεια για το ποιόν τους, τα βαμμένα με αίμα χέρια τους, η φασιστική ιδεολογία τους, ο μισανθρωπισμός τους δεν μπορούσε να μείνει για πολύ στο σκοτάδι. 

Η δίκη αυτή και το αποτέλεσμα της αφορά τον κάθε ένα από εμάς, τον κάθε άνθρωπο, τον κάθε εργαζόμενο γιατί ο φασισμός όχι μόνο είναι επικίνδυνος αλλά η ανοχή προς αυτόν αποτελεί το ισχυρότερο όπλο του ενάντια σε όλους μας. Η κατάπτυστη πρόταση της εισαγγελέως η οποία ζήτησε την απαλλαγή όλων των κατηγορουμένων πέραν του καθ’ ομολογία δολοφόνου Ρουπακιά, με το σκεπτικό ότι έδρασε μόνος, αγνοώντας τις μαρτυρίες ότι ήταν οργανωμένη επίθεση από μια ολόκληρη ομάδα φασιστών με σχέδιο κατ’ εντολή της ηγεσίας, ο κυνικός τρόπος απαλλαγής της οργάνωσης για τη δολοφονικής της δράσης καταδεικνύει τη σταθερή σχέση φασιστών και κράτους και δίνει το έναυσμα σε όλα αυτά τα κατακάθια να συνεχίσουν τη δράση τους. 

Οι φασίστες είναι πάντα απέναντι στον κόσμο της εργασίας, δεν είναι τυχαίο ότι πέρα από τις ρατσιστικές επιθέσεις και δολοφονίες οι φασίστες είχαν σχέδιο να χτυπήσουν τον συνδικαλισμό στη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη και να στηρίξουν το εφοπλιστικό κεφάλαιο. Οι φασίστες είναι πρόθυμα παρακρατικά σκυλιά των αφεντικών και παρότι παρουσιάζονται σαν αντισυστημικοί αποτελούν στην πραγματικότητα το έσχατο ανάχωμα του συστήματος. Δεν είναι τυχαίο ότι το κράτος στην Ελλάδα στελεχώθηκε από τους νικητές του εμφυλίου που σε ένα μεγάλο βαθμό ήταν όσοι συνεργάστηκαν με τους ναζί και είναι αυτοί που ακόμα και σήμερα έχουν ισχυρούς θύλακες στα σώματα ασφαλείας, στο δικαστικό σώμα αλλά και στο βαθύ κράτος γενικότερα. 

Για αυτό τον λόγο δεν έχουμε ψευδαισθήσεις, μια ενδεχόμενη καταδίκη στο δικαστήριο δεν είναι το τέλος και θα είναι άνευ αντικρίσματος εάν δεν υπάρχει διαρκής επαγρύπνηση για να μην υπάρχει φασιστικός και εθνικιστικός λόγος πουθενά. Οι νίκες απέναντι στον φασισμό δίνονται πάντα στο δρόμο, στις γειτονιές, στους χώρους εργασίας. 

Ας δούμε όμως και γύρω μας, στον εργασιακό μας χώρο, στην καθημερινότητα μας, ποιοι είναι οι φασίστες. Αποσπασμένοι σε πολιτικά γραφεία, βολεμένοι όσον αφορά βάρδιες και όγκο δουλειάς, οι ρουφιάνοι των προϊσταμένων. Εκτός ελαχίστων περιπτώσεων, που δεν αποτελούν κάτι παραπάνω από παράδοξο, θα τους δούμε να επιτίθενται στον πιο αδύναμο, είναι οι θρασύδειλοι που γλείφουν το αφεντικό και αποτελούν τον πρόθυμο λακέ και μπράβο. Είναι αυτοί που κατηγορούν κάποιον άλλο, τον ξένο, τον φτωχό, τον αδύναμο και πάντα στηρίζουν την εργοδοσία. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι η ΧΑ άρχισε να δυναμώνει ταυτόχρονα με την επίθεση στα εργατικά δικαιώματα με το ξέσπασμα της οικονομικής κρίσης.  

Με αφορμή την ανακοίνωση της απόφασης του δικαστηρίου στις 7 Οκτωβρίου 2020 είναι καθήκον του κόσμου της εργασίας, είναι ζήτημα αξιοπρέπειας των συνδικαλιστικών φορέων να πάρουν θέση απέναντι στους φασίστες της Χρυσής Αυγής. Σε αυτή την διαμάχη δεν χωρούν ναι μεν αλλά, η σιωπή είναι καταδικαστέα. Η ΧΑ είναι εγκληματική οργάνωση, ο κόσμος της εργασίας πρέπει να πολεμήσει με κάθε τρόπο και με κάθε μέσο τον φασισμό.  

Να απομονώσουμε σε κάθε πτυχή της καθημερινότητάς μας το φασισμό, να βάλουμε μπροστά την αλληλεγγύη και την αλληλοβοήθεια των εκμεταλλευόμενων και των καταπιεσμένων. Να αντισταθούμε στο μίσος και τον φόβο που θέλουν να επιβάλουν. Οι εργαζόμενοι και οι άνεργοι, οι ντόπιοι και οι μετανάστες, σε όποια χώρα κι αν ζούμε, όποια γλώσσα κι αν μιλάμε, σε όποια θρησκεία κι αν πιστεύουμε, δεν έχουμε τίποτε να χωρίσουμε. Αντίθετα μας ενώνουν οι κοινές ανάγκες και τα κοινά προβλήματα. 

 

Συγκέντρωση, Τετάρτη 7 Οκτώβρη 10:00 στο Εφετείο Αθηνών 

 

Ταξικό Μέτωπο – Πρωτοβουλία Εργαζομένων στις Συγκοινωνίες 

taxikometopo@espiv.net | taxikometopo.wordpress.com

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s