Ενάντια στην κρατική πολιτική και την πανδημία, αγώνας για συγκοινωνίες που να καλύπτουν τις ανάγκες μας.

Posted: 18 Νοεμβρίου, 2020 in Uncategorized
Ετικέτες: , ,

Το όψιμο ενδιαφέρον για τις συνθήκες στα ΜΜΜ, κυβέρνησης και αντιπολίτευσης, εκτός από επιφανειακό είναι και υποκριτικό. Έχουν πλήρη γνώση εδώ και πολύ καιρό τα προβλήματα που επικρατούν στις συγκοινωνίες. Γιατί είναι αυτοί που έχουν αποφασίσει και σχεδιάσει τη διάλυση των συγκοινωνιών και τη σταδιακή ιδιωτικοποίησή τους. Οι διαχρονικές τους ευθύνες έχουν καταδειχθεί μέσα στα χρόνια με πλήθος ανακοινώσεων και παρεμβάσεων. Η παρούσα συνθήκη κάνει ακόμα πιο επιτακτική την ανάληψη δράσεων και αναδεικνύει την εγκληματική φύση του κρατικού μηχανισμού. Γνώριζαν την εξέλιξη που θα είχε η πανδημία και αδιαφόρησαν. Αρνήθηκαν να κάνουν προσλήψεις στις συγκοινωνίες, όπως άλλωστε στα νοσοκομεία και τα σχολεία.

Έπρεπε να περάσουν σχεδόν 6 μήνες από την εμφάνιση της πανδημίας στην Ελλάδα για να εξαγγείλουν προσλήψεις στα μέσα Αυγούστου. Προσλήψεις που δεν καλύπτουν παρά ένα ελάχιστο μέρος των ελλείψεων. Προσλήψεις που ακόμα δεν έχουν γίνει καθώς δεν έχουν ολοκληρωθεί οι απαιτούμενες διαδικασίες. Όπως είχαμε σημειώσει, οι εξαγγελίες προσλήψεων δεν είναι τίποτε άλλο από το περιτύλιγμα της ιδιωτικοποίησης. Μια ιδιωτικοποίηση που έχει σχεδιαστεί και προχωράει εδώ και χρόνια. Μετά την εφαρμογή του ηλεκτρονικού εισιτηρίου που δημιούργησε τις κατάλληλες συνθήκες τα επόμενα βήματα ήταν η παραχώρηση τριών εκδοτηρίων της Γρ 3 σε ιδιώτη, μια παραχώρηση που ανανεώθηκε μέχρι τέλους του έτους και συνδέεται με την παραχώρηση λεωφορειακών γραμμών στα ΚΤΕΛ.

Ο σχεδιασμός τους τώρα περιλαμβάνει δημοσιεύματα που ανοίγουν τη συζήτηση για το πόσο πιο οικονομικά είναι τα ΚΤΕΛ έναντι των λεωφορείων, στρώνοντας το έδαφος για περαιτέρω παραχώρηση γραμμών, για την πλήρη λειτουργία των συγκοινωνιών με αποκλειστικό γνώμονα το κέρδος.

Θα κλείσουμε και πάλι όπως και σε προηγούμενη σχετική ανακοίνωση “…Η απαξίωση που αντιμετωπίζουμε ως εργαζόμενοι και η επιδείνωση των εργασιακών συνθηκών είναι μέρος της αντίληψης που θέλει τις συγκοινωνίες ως εμπόρευμα. Η λειτουργία των συγκοινωνιών ως δημόσιο και ελεύθερα παρεχόμενο αγαθό είναι ο μόνος δρόμος για την κάλυψη των αναγκών των επιβατών και την υπεράσπιση των συμφερόντων των εργαζομένων σε αυτές. Πρέπει να υπάρχει επάρκεια προσωπικού, πρέπει να υπάρχει συνεχής παροχή ανταλλακτικών, πρέπει να υπάρχουν πυκνά δρομολόγια.

Για να γίνουν όλα αυτά όμως θα πρέπει να πάψει να λειτουργούν με όρους κέρδους, περικοπών σε μισθούς και προσωπικό. Για αυτό και παραμένει αναγκαίο και επίκαιρο το σύνθημα για κοινούς αγώνες εργαζομένων και επιβατών με στόχο την ελεύθερη μετακίνηση. Να παλέψουμε όλοι μαζί για μετακινήσεις χωρίς περιορισμούς, για αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας, για συγκοινωνίες που να καλύπτουν τις ανάγκες μας, τις ανάγκες των εργαζομένων και ανέργων, ντόπιων και μεταναστών…”

Προσλήψεις τώρα στις Συγκοινωνίες – Παροχή μέσων προστασίας σε εργαζόμενους και επιβάτες

Δημόσιες και Ελεύθερες Συγκοινωνίες για όλους

Ταξικό Μέτωπο – Πρωτοβουλία Εργαζομένων στις Συγκοινωνίες

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s