ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΣ

Posted: 28 Απριλίου, 2017 in Ανακοινώσεις Ταξικού Μετώπου, Uncategorized

Η φετινή Πρωτομαγιά βρίσκει τους εργαζόμενους στις συγκοινωνίες σε μια ιδιαίτερη συνθήκη. Η εντατικοποίηση και η μείωση των απολαβών συνδυάζονται με την στοχοποίηση όσων αντιστέκονται αλλά και όσων τολμάνε να αμφισβητούν τους προϊσταμένους τους. Τα συνεχή πειθαρχικά για κάθε ευφάνταστο λόγο έχουν καταστεί κεντρικός μηχανισμός πειθάρχησης του προσωπικού σε κάθε είδους απαίτηση των ανωτέρων.

Ταυτόχρονα η εφαρμογή του ηλεκτρονικού εισιτηρίου δημιουργεί ακόμα δυσχερέστερους όρους τόσο για τους εργαζόμενους στις συγκοινωνίες όσο και για τους επιβάτες. Ο έλεγχος των μετακινήσεων και ο αποκλεισμός όσων θεωρούνται ανεπιθύμητοι, αποτελούν τις απαραίτητες προϋποθέσεις για την είσοδο ιδιωτών στη λειτουργία των ΜΜΜ.

Η σημασία που έχει το ηλεκτρονικό εισιτήριο στους σχεδιασμούς τους καταδεικνύεται από τη στοχοποίηση και εν δυνάμει ποινικοποίηση όσων τολμάνε να εκφράζουν δημόσια την αντίθεσή τους στην εφαρμογή του ηλεκτρονικού εισιτηρίου. Παράδειγμα αποτελεί η παραφιλολογία που έχει αναπτυχθεί ύστερα από την προσαγωγή 22 αγωνιστών, μεταξύ των οποίων και 3 συναδέλφων, έξω από το αμαξοστάσιο της ΟΣΥ στον Πειραιά.

Υπουργεία, διοικήσεις, αστυνομία και ΜΜΕ επιχειρούν να στοχοποιήσουν συγκεκριμένα άτομα, όπως τον σύντροφο, συνδικαλιστή και μέλος συνέλευσης γειτονιάς που συμμετείχε στο απαγορευμένο μοίρασμα της παρασκευής 7/4 στον Πειραιά, ως πρωτεργάτη σε μια εγκληματική οργάνωση φάντασμα. Ενώ ταυτόχρονα ποινικοποιείται και η οποιαδήποτε έκφραση αντίστασης και αντίθεσης από τους εργαζόμενους στην σχεδιαζόμενη αναδιάρθρωση με τη στοχοποίηση των 3 συναδέλφων ως υποκινητές, πληροφοριοδότες κλπ.

Ενάντια στη στοχοποίηση όσων αγωνίζονται, ενάντια στην επιβολή τρομοκρατίας στους χώρους εργασίας, ενάντια στην επιβολή του ηλεκτρονικού εισιτηρίου, καλούμε τους συναδέλφους στην απεργιακή διαδήλωση της Πρωτομαγιάς. Για να χτίσουμε σχέσεις αλληλεγγύης, για σπάσουμε στο δρόμο του αγώνα τον τρόμο του κράτους και των αφεντικών. Για έναν συνδικαλισμό από τη βάση, για ένα συνδικαλισμό με ταξικό προσδιορισμό και μαχητικό προσανατολισμό. Για συγκοινωνίες που θα εξυπηρετούν τις ανάγκες των εκμεταλλευόμενων και των καταπιεσμένων.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 1 ΜΑΗ ΜΟΥΣΕΙΟ 11:00

(Πατησίων και Τοσίτσα)

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ στις ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ

« ΤΑΞΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ »

http://taxikometopo.wordpress.com

taxikometopo@espiv.net

Σχολιάστε